.

Imatge del plenari d’aquest divendres. Foto: ACN

El projecte de la Illa Corsini ha viscut el seu Dia de la Marmota particular al plenari d’aquest divendres. Una moció presentada pel PDeCAT ha reclamat una partida al pressupost municipal… igual que l’aprovada el juny del 2016. La proposta d’Albert Abelló ha tornat a sortir endavant enmig de les denúncies de l’oposició sobre la validesa del que el cupaire Jordi Martí ha anomenat “teatret” que obliga “a presentar mocions per obligar a que es compleixin mocions”. En la mateixa línia, la republicana Mònica Alabart considerava “molt trist haver de tornar aquest moció perquè sembla que entrem en un bucle”. “Fa un any i mig que vam aprovar aquesta moció i tot continua igual”, ha afirmat denunciant ja no la forma sinó el fons. És a dir, “l’evidència que el centre s’està buidant”. I el “despoblament” residencial i comercial (atribuïble a la “crisi, les jubilacions o l’augment de grans centres comercials”) “incrementa les dificultats per als establiments que es mantenen oberts”. En la mateixa línia Abelló afirmava que “el deteriorament comercial del centre és notori” i pèr això xifrava les esperances en un revitalitzar un projecte que compte amb els avantatges de “la remodelació del Mercat Central i de l’entorn de la plaça Corsini”.

La moció reclama que l’Ajuntament de Tarragona realitzi l’estudi econòmic del cost de la redacció del projecte Illa Corsini i que, un cop conegut s’incorpori “una partida” per dur-lo a terme “en els pressupostos de l’any 2018, la qual no depengui de la venda de patrimoni municipal”.

Ballesteros i el “moviment naïf” de confondre mocions amb “expedients administratius”

La portaveu socialista, Begoña Floria, ha utilitza l’argument que “els pressupostos no es fan amb mocions” i ha lligat el proecte amb “el conveni que tenim present per desenvolupar el Foro de la Colònia, que posarà en valor el potencial d’aquesta zona que no sempre entra disn de la ruta dels turistes”.  L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, han entrat finalment en el debat. I se’l veia amb ganes de fixar posició. “Conèixen vostès el moviment naïf? -etzibava a l’oposició- Quadres bucòlics. Doncs no siguin naïfs. Les mocions són declaracions polítiques, no expedients administratius. Són declaracions d’intencions que tiren en davant si la via administrativca i la política ho permeten”, ha reblat recordant les mocions sobre política catalana presentades prèviament. “Per aquest govern ha passat tothom menys Ciutaqdans i CUP. Per tant saben del què parlen i les conseqüències”.