.

Els populars no han pogut defensar avui la seva moció

Els populars no han pogut defensar avui la seva moció

El PP de Tarragona ha volgut entrar en caràcter d’urgència, al ple d’avui, una moció perquè el consistori atengui les demandes de la Móra-Tamarit. En concret, els populars han volgut fer seva la petició dels veïns d’aquesta zona de Tarragona per disposar d’un òrgan municipal de gestió descentralitzada i que finalment no s’ha pogut debatre donat que no s’ha donat majoria absoluta en el vots dels grups municipals. Calien 14 vots a favor i tan sols s’han obtingut 13 per part del PP i CiU davant dels 12 en contra de ICV-EUiA i PSC.

El secretari municipal del plenari així ho ha fet saber donant lloc a moment d’incertesa i rebombori. S’ha seguit una llei de rang superior que Victòria Forns ha reclamat s’apliqui sempre ja que no s’havia aplicat en algun altre cas. D’aquesta manera la moció haurà d’esperar a la celebració del proper plenari, previst per al 20 de juny.

Contingut

Tal i com havia argumentat el popular Jordi Roca, “l’alcalde Nadal ja no va fer cap inversió a la Móra perquè ho considerava una zona afí al partit i, ara, amb Ballesteros, es desatén perquè no s’ho veuen seu”.

Davant aquest escenari, i que els veïns hagin fet públic el seu descontentament amb l’alcalde (a qui acusen de no haver-los escoltat), els populars es proposen com “aliats” de les demandes dels veïns de la Móra-Tamarit. La seva voluntat, havia exposat Roca, “s’ha manifestat amb les més de 700 firmes que han recollit perquè se’ls escolti”.

A partir d’aquí, els veïns reclamen una nova relació amb el consistori en forma d’òrgan municipal propi. A efectes pràctics, i segons explica el portaveu popular, “no demanen una personalitat jurídica pròpia, sinó més poder consultiu i que se’ls escolti”.

Paral·lelament, que la Móra-Tamarit obtingués aquesta nova consideració legal, els permetria tenir un conseller delegat de l’àrea (designat per l’alcalde), així com un ventall d’opcions que garanteixin “fil directe dels veïns amb l’alcalde”, resolt Roca.

/* JS para menú plegable móvil Divi */