.

Imatge d'arxiu del Congrés dels Diputats

La Mesa del Congrés ha qualificat i ha obert la porta a la tramitació de la proposició de Llei enviada pel Parlament de Catalunya que sol·licita al govern espanyol el traspàs a la Generalitat de les competències per poder celebrar una consulta. Es tracta del text que es va aprovar a la cambra baixa per 87 vots a favor, 43 en contra i 3 abstencions. El ple del Congrés el debatrà a priori al setembre, malgrat que es podria avançar al mes de juny si algun altre parlament autonòmic renuncia a defensar les propostes que ja té registrades, com ja ha passat anteriorment amb el de València. Per anar més ràpid, CiU, ERC i ICV preveuen registrar aquesta setmana conjuntament una proposta idèntica.

L’òrgan de govern de la cambra baixa, on el PP té majoria absoluta, no ha entrat al fons de l’assumpte i ha acordat només demanar al Parlament que li faci arribar els precedents de la proposició.

El vicepresident del Congrés i diputat de CiU Jordi Jané ha explicat als mitjans que la Mesa ha qualificat “sense cap tipus d’objecció per part de ningú” i amb “absoluta normalitat” el text, que ara queda pendent d’incloure a un ordre del dia del ple del Congrés

La proposició del Parlament no es debatrà, previsiblement, fins al setembre, perquè la cambra només vota aquest tipus de propostes el primer dimarts de ple de cada mes, i a raó d’una per mes. Abans que la proposta del Parlament, el Congrés té cinc proposicions autonòmiques més en espera, i sempre les aborda per l’ordre en què han estat presentades.

/* JS para menú plegable móvil Divi */