.

.

TOTS 21


Portada de la Mare de Déu de la Pineda. Foto: Cedida

Aquest diumenge, 3 de desembre, comencen els actes de la setena edició de la Portada de la Mare de Déu de la Pineda, organitzada pels Amics del Santuari de la Mare de Déu de la Pineda i la Parròquia de Sant Esteve, amb el suport de l’Ajuntament de Vila-seca i la Diputació de Tarragona.

El primer dels actes serà la processó de la Portada de la Mare de Déu, que recorrerà des de la plaça dels Països Catalans fins a la plaça de l’Església, tot passant pel carrer de la Verge de la Pineda. A les 19.00 h es farà l’ofrena floral, els vespres solemnes i la veneració de la imatge.

El dilluns 4 de desembre tindrà lloc la Celebració amb els infants de catequesi a les 17.30 h i hi haurà Missa a les 8 de la tarda. A l’endemà, dimarts, se celebrarà Missa amb els malalts i ancians a les 17.30 h i, una hora més tard, hi haurà Confessions. El dimecres 6 de desembre a les 12 del migdia es beneiran els infants batejats els darrers 5 anys i a les 8 de la tarda tindrà lloc la Missa. A la mateixa hora hi tornarà a haver Missa el dijous 7 de desembre i, en acabar, tindrà lloc la Recepció de les Pinedes a l’Ajuntament, per part de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura.

Per acabar la celebració de la Portada, el 8 de desembre a les 10.45 h, la Mare de Déu tornarà amb carro i a peu cap al Santuari, on a les 12 del migdia se celebrarà Missa.

Cal destacar que durant la setmana, de dilluns a dijous, s’obrirà l’església a les 10 del matí i a les 10.15 h es resarà el Rosari. A les 12 del migdia es resarà l’Àngelus i es tancarà l’església. Es tornarà a obrir a les 17.30 h i es mantindrà oberta fins després de la missa.

Recordem que aquesta Festa Quinquennal, que se celebra regularment des de l’any 1993, cada cinc anys, recorda els vila-secans que anaven en processó a demanar auxili a la Mare de Déu, en temps de secada o de malura.