.

Més de 9 MEURS, xifra amb que tanca la gala de La Marató de TV3 2013

Més de 9 MEURS, xifra amb que tanca la gala de La Marató de TV3 2013

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ja ha recaptat 9.550.109 €. A les 10 del matí s’ha donat el tret de sortida del macroprograma. Són quinze hores de solidaritat dedicades aquest any a les malalties neurodegeneratives, com l’Alzheimer o el Parkinson. A Tarragona s’han dut a terme 350 activitats i la ciutat recull més de 9.000€

El programa, presentat per la tarragonina Núria Solé i Roger de Gràcia, s’allarga fins a quarts de dues de la matinada, i durant el matí ha tingut també una rèplica a Catalunya Ràdio, on Sílvia Cóppulo ha presentat una edició especial d”El Suplement’ des de les vuit del matí i fins a les dues del migdia. El programa es nodreix, d’entrevistes a experts, malalts i familiars, i també d’actuacions musicals en directe.

Poc abans de les dotze del migdia ja s’havia superat el mig milió d’euros. L’actualització del marcador s’ha fet al Centre d’Alt Rendiment de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, amb la participació de més de 200 voluntaris aplegats per la Fundació Esclerosi Múltiple. La següent actualització s’ha fet des de Sant Cugat, la nova xifra:1.035.119, poc abans de l’inici del Telenotícies migdia. A quarts de sis, la xifra augmentava fins a l’1.808.948€ i a 5.176.243€ a les 22h de la  nit. Més enllà de les 01h la gala tanca amb una recaptació  de 9.550.109€. (L’any 2012 van ser: 12.387.634€)

Aquest any, la mobilització social a favor de La Marató de TV3 ha tornat a ser màxima. En el Departament d’Activitats de la Fundació de La Marató s’han inscrit gairebé 2.000 activitats, aproximadament unes 200 més que l’any passat. Sen faran a totes les comarques catalanes. En concret, i per demarcacions, Barcelona suma gairebé un miler d’iniciatives, Girona més de 300, Lleida gairebé 250, i Tarragona 350. La temàtica de les activitats també és molt diversa. Des de xocolatades, caminades, bingos o concerts fins altres ben originals com els Harlem Shakes o una cursa a cavall que ha anat des de Torredembarra fins als estudis de TV3 amb un xec de 1.500€.

Escola La Salle amb La Marató

Escola La Salle amb La Marató

A Tarragona, la jornada ha començat amb la Cursa Solidària que per segon any ha organitzat el Club Atlètic Track Bikila Tarragona. 570 corredors adults i gairebé un centenar de corredors infantils s’han inscrit per participar a les carreres, una participació que ha incrementat un 20% respecte a l’any passat. Com ha explicat Àlex Grau, un dels organitzadors, gràcies a espònsors com Repsol o la Diputació de Tarragona, el diners de la inscripció dels corredors es poden destinaran a la causa de La Marató, enguany, la investigació de les malalties neurodegeneratives. Cada dorsal ha costat als atletes 10 euros i per a les curses infantils cada nen ha fet una aportació d’1 euro. Una recaptació total de 4.530€ que es sumen als 2.000€ recaptats a la Rambla Nova per ‘Òmium Cultural i la campanya ‘Un país normal és solidari’.

D’aquesta manera Tarragona ciutat supera ja els 6.000€ de recaptació amb aquests principals actes. Caldrà sumar les aportacions individuals rebudes i el recollit per les moltes entitats, escoles i col·lectius. L’AMPA de l’Escola Sagrat Cor ha reunit per exemple 1.700€ amb la representació de ‘Els Pastorets’ o La Salle Tarragona 500€ més amb ‘La Gimcana de les intel·ligències’. Així la xifra ascenderia sobre els 9.000€.

Urna de donatius aquest matí a la Rambla

Urna de donatius aquest matí a la Rambla

Les aportacions es poden fer a través d’internet, dels terminals de la Caixa i trucant al 905 11 50 50.

-Actualització de xifres i informació al llarg de la tarda i nit-

/* JS para menú plegable móvil Divi */