.

Imatge d'un dels espais de la llar d'infants

Imatge d’un dels espais de la llar d’infants

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat aquest matí una sala multisensorial a la llar d’infants municipals El Ninot de Campclar, que està ubicada al carrer Riu Onyar. A l’acte també hi ha assistit el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, i el conseller d’Educació, Francesc Roca.

El Ninot és la primera de les llars d’infants municipals de la ciutat que disposarà d’aquesta modalitat de sala, el motiu ha estat la disponibilitat d’espai a la llar i l’experiència i formació dels docents per atendre infants pluridiscapacitats. El cost econòmic de l’equipament l’ha assumit íntegrament Repsol.

L’alcalde ha agraït l’aportació de Repsol i de les entitats i persones que han fet possible la creació de la sala. Ha destacat que “aquesta és la segona sala multisensorial de Catalunya que està instal·lada en una llar d’infants” i ha subratllat que “l’escola inclusiva és igualtat d’oportunitats”

La sala està equipada amb els elements més innovadors i estimulants i complementarà l’atenció a infants amb dificultats ja que proporciona estímuls sonors, tàctils, propioceptius, sensorials, etc., però també és un bon recurs per a tots els infants atesos.
Elements de la sala

Els elements que composen la sala són els següents:

– La sala disposa de protecció a les parets en forma d’onades de color blanc.
– Puf amb recobriment tèxtil. Integra al seu interior un potent vibrador que vibra quan està connectat a l’equip d’àudio de la sala.
– Sostre de fibres òptiques.
– Catifa de teixit negre semblant al vellut, de tacte suau amb diferents punts de llum.
– Columna de bombolles de 15 cm. de diàmetre i 180 cm. d’alçada que canvia de color.
– Dutxa de tires de fibra òptica, incorpora 100 tires de fibra instal·lada a 2m d’alçada.
– 4 fluorescents de llum negra.
– Equip d’àudio per a controlar el so de la sala.
– Projector de vídeo.
– Piscina de boles transparents. Té tota la base il·luminada amb leds que canvien de color.
– Superfície altament interactiva situada al terra que fomenta la psicomotricitat. Es pot interactuar amb el vídeo projectant diferents escenaris: rius amb peixos, focs artificials, mosaics, terres amb fulles etc. És un dels elements amb mes poder d’estímul tant visual, tàctil i sonor.
– Passadís de sensacions plantars, composat per 12 llosetes de diferents textures.

Cada curs la llar d’infants El Ninot ofereix cinc places per infants amb necessitats de suport.