TOTS 21

Foto de la celebració del 30è aniversari

Foto de la celebració del 30è aniversari

La Llar de Jubilats i Pensionistes de Roda de Berà ha complert 30 anys d’història, i el passat dissabte va tenir lloc la celebració d’aquesta important efemèride. L’acte es va celebrar al Poliesportiu Municipal, i va comptar amb la participació de més de 300 persones, les quals no es van voler perdre l’aniversari.

Entre els assistents, s’hi trobaven el president de la Llar de Jubilats, Fernando Sánchez; l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili; la regidora de Gent Gran, Teresa Ferré; la vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, Eva M. Mata; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí; el senador Santiago José Castellà, el diputat Carles Castillo, el periodista Luis del Olmo, els membres de la Junta, socis i sòcies, a més d’altres persones convidades per l’associació, organitzadora de l’acte.

La celebració va començar passades les dues de la tarda, en un acte presentat per Sònia Camí, donant pas en primer lloc als parlaments. Durant el seu discurs, Luis del Olmo va parlar del Museu de la Ràdio i va recordar l’enyorada ‘Expocanción’, entre altres anècdotes, per acabar recitant el poema ‘No te detengas’ de la mare Teresa de Calcuta.

L’alcalde, Pere Virgili va lloar la tasca feta per l’entitat i va destacar la positiva evolució de la gent gran d’abans respecte a la d’ara ‘grans no ho sereu fins que no tingueu 100 o 101 anys. Teniu joventut acumulada, un aspecte immillorable i una agenda molt atapeïda’. Després dels parlaments, es va donar inici al dinar i, com no podia ser d’altra manera, les postres van ser un pastís d’aniversari. L’actual president, Fernando Sánchez, acompanyat per dos presidents anteriors, Francesc Llorca i Baltasar Virgili, van ser els encarregats de tallar el pastís.

Ambdós expresidents van rebre per part de la Junta de l’associació una placa en reconeixement a la tasca duta a terme durant les seves respectives presidències, i Llorca i Baltasar, emocionats, van dedicar unes paraules d’agraïment. Després es va donar pas a una projecció audiovisual, muntada per Rafel Garcia. El vídeo feia referència als 30 anys d’història de l’entitat i a moltes de les persones que han format part de la llar de jubilats al llarg d’aquestes tres dècades. El Casal de Jubilats és una de les entitats més actives del municipi.

Al llarg de l’any s’hi duen a terme tallers, xerrades, activitats esportives, excursions, viatges…i una de les activitats que té més seguidors és el ball dels dissabtes. La gràcia i la mobilitat de la gent gran va quedar demostrada amb exhibicions de ball que van oferir al públic.

En primer lloc, un grup de ballarins del Casal va fer gaudir als assistents amb una coordinada ‘bachata’ en grup. I tot seguit, vestits amb les seves millors gales, van fer una demostració de diversos balls per parelles. El Grup Sardanista de Roda de Berà també hi va col·laborar ballant una sardana.

En acabar, va prendre el relleu el grup Jamaika Band, i la pista de ball no va tardar gaire en omplir-se de ballarins i ballarines amb ganes de passar-ho bé. Amb la música, passades les nou de la nit, es va posar punt final a la celebració del 30è aniversari de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Roda de Berà.