.

.

TOTS 21

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, creuant la porta dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro. Foto: ACN

La jutgessa de Tarragona que investiga el cas Inipro ha desestimat els recursos de reforma presentats pels investigats, entre els quals, l’exalcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros, i l’extinent d’alcalde i exportàveu del govern municipal, Begoña Floría. La CUP; acusació particular en el cas, ha fet pública la decisió judicial d’aquest passat dimecres després que gairebé fa un any, el 22 d’agost de 20187, es va dictar la interlocutòria de continuació del cas Inipro i, un dia després, la de subsanació de l’anterior, que van ser recorregudes en reforma i subsidiàriament apel·lació per les defenses. Fiscalia es va oposar a que s’estimessin els recursos.

Ballesteros està investigat per presumptes prevaricació, malversació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d’influències i abús en l’exercici de la funció pública. Floria per suposada alteració de preus en concurs i subhastes públiques, suborn, tràfic d’influències, malversació i abús en l’exercici de la funció pública.

La resta d’investigats són l’exregidora Victòria Pelegrín; l’exgerent de l’IMSS, Antonio Muñoz; l’excap de gabinet de l’alcalde, Gustavo Cuadrado; Alejandro Caballero, contractat per Inipro i vinculat amb el PSC; José Gallet, administrador de l’empresa Gallet; Enrique Manuel Miró, administrador d’Itinere Serveis Educatius; Araceli Saltó, funcionària municipal; Enriqueta Aznar, tècnica de l’IMSS; i els treballadors Maria Cecilia Mangini, Vasile Baltaretu, Judit Cepero, Juan Carlos Lozano i Mario Bulzuri.

El cas gira sobre el contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l’empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l’associacionisme de població immigrant però, segons el jutjat, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el què es portava a terme eren activitats en benefici del PSC.

La CUP, que va destapar el cas amb una denúncia, ha fet una valoració molt positiva de la decisió judicial i es manté a l’espera del que es decideixi a l’Audiència Provincial, tot confiant que s’acabarà obrint judici oral.