.

Pere Granados, durant la presentació de la candidatura

La candidatura a les eleccions municipals de l’actual alcalde de Saou, Units per Salou (UPS), haurà de canviar de nom si no s’admet el recurs presentat per la formació. La Junta Electoral de Tarragona així ho ha decidit responent una reclamació de Yolanda Mir, en nom de la candidatura Unidos Salou Costa Dorada (Unidos Salou), i formulada el 25 d’abril.

La Junta fa seus els arguments d’Unidos per Salou, que exposa que pot haver “confusió que pot generar en els electors la denominació coincident de la candidatura”, segons l’acord a què ha tingut accés Tarragona21.

La Junta Electoral dóna un termini de 48 hores a la llista de Pere Granados per canviar el nom. La candidatura ja ha anunciat que recorrerà en no estar d’acods amb l’escrit i mantenir que no hi ha cap coincidència de noms.

La Junta Electoral de zona ha resolt que cal que Units per Salou (UPS-Junts) ha de canviar de nom, ja que considera que sí que es pot generar una confusió. Segons s’exposa, té un termini de 48 hores per canviar de denominació.

La Junta Electoral es basa en el que disposa l’article 46.4 de la LOREG, on afirma que la presentació de candidatures “ha de fer-se amb denominacions, sigles o símbols que no indueixin a confusió amb els pertanyents o usats per altres patits legalment constituïts”, sigui un partit o una agrupació d’electors.

La Junta estima que en aquest cas “és evident que es genera confusió” entre les dues candidatures. Unidos Salou Costa Dorada, que és qui reclama, va ser inscrit legalment al Ministeri de l’Interior el 2 de gener de 2015, i en canvi “no consta” la incripció de la formació de Pere Granados. Units per Salou es va presentar públicament el passat 13 de març.

J. Garcia