.

images

Una setmana més tard que el partit municipalista, Ara Tarragona, presentés una denúncia davant la junta electoral on acusava al candidat de CiU, Albert Abelló, de no jugar nét en precampanya, la Junta, segons publica el Diari de Tarragona, ja s’ha pronunciat i no acceptat el recurs presentat per la formació municipalista.

Héctor Álvarez i Emili Rivelles a l'entrada del jutjat. Foto:Tarragona21

Héctor Álvarez i Emili Rivelles a l’entrada del jutjat. Foto:Tarragona21

L’acusació, recordem, girava al voltant del polèmic àlbum de cromos dels “Tarragonins Il·lustres” que ha engegat el candidat de CiU. Abelló ha reaccionat avui afirmant que el col·leccionable “sempre ha complert la legalitat”.

Abelló, que s’ha mostrat satisfet davant del fet que la Junta Electoral hagi avalat la legalitat del col·leccionable, ha destacat el “gran èxit” que està tenint l’àlbum de cromos. “Milers de tarragonins estan recorrent tots els racons de la ciutat i visitant els comerços que, gratuïtament, estan repartint els cromos”, manifesta satisfet el candidat de CiU, que afegeix que és amb accions com aquestes amb les que hem de començar a despertar Tarragona.

Abelló també ha avançat que la nova edició del cromo 58, dedicat al prestigiós metge Pere Mata i Fontanet, es repartirà durant la Diada de Sant Jordi.

CiU també defensa l’èxit que està tenint l’àlbum entre el comerç tarragoní i el volum de clients que genera a les botigues on es regalen els cromos.

Des d’ARA Tarragona l’advocat, Héctor Àlvarez, va manifestar el passat 9 d’abril, dia en què es va presentar la denúncia que “la llei orgànica electoral en el seu article 53 deixa clares quines són les regles i diu que des de la convocatòria d’eleccions, el passat 31 de març i fins al pròxim 8 de maig, no es pot realitzar propaganda electoral. Nosaltres entenem que tant l’àlbum de cromos com els mateixos cromos realitzen propaganda encoberta de CiU”.

Per tot plegat, Ara Tarragona ja ha entrat una instància a la junta electoral de zona per tal de recórrer la decisió. Tal i com ha explicat Álvarez a Tarragona21, “hem presentat recurs a la junta electoral de zona i ells l’elevaran a la junta electoral provincial de Tarragona. És un òrgan superior d’ells”, ha matisat l’advocat. El lletrat de la formació municipalista ha comentat que si tampoc aleshores tampoc tomben els cromos d’Abelló, “arribarem al contenciós administratiu”.

Rigau dona per tancada la polèmica dels cromos

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha donat per tancada la polèmica per l’ús a les escoles de la col·lecció de cromos sobre tarragonins il·lustres editada per la candidatura de CiU de Tarragona. Rigau ha assegurat al Parlament que la proposta va ser finalment descartada i que la seva impulsora, la directora del Camp d’Aprenentatge de Tarragona, un servei educatiu del Departament, ha presentat la seva dimissió.

La Junta Electoral, a més, hauria desestimat la denúncia presentada per Ara Tarragona al respecte. Tot i això, la diputada d’ICV, Hortènsia Grau, ha recriminat a la consellera que els cromos no són cap eina didàctica i ha comparat la proposta amb la reforma educativa del ministre Wert.