.

.

TOTS 21

Pilar de 8fm de la Jove a El Catllar. Foto:Tarragona21

Pilar de 8fm de la Jove a El Catllar. Foto:Tarragona21

La Colla Jove de Tarragona sortia de la darrera diada de la Festa Major petita de Tarragona, amb l’etiqueta d’haver fet el millor Sant Magí de la seva història. Ho va fer amb un 9d8, 5d9f, 4d9f i P7f, l’actuació semblava estar a l’altura de les últimes campanyes dels liles que han mantingut una progressió moderada campanya rere campanya.
Tres dies després d’aquella diada la Jove no només ha igualat registres sinó que ha sortit de plaça amb un gamma extra més, un Pilar de 8fm que mai abans havia descarregat. Els del Cos del Bou han descarregat a El Catllar el 3d9f, el 5d9f i el 9d8. De fet han fet la seva millor diada de la història amb tres rondes i una de pilars, o el que és el mateix la millor diada de la història fora del darrer concurs de castells.
L’èxtasi dels liles ha arribat amb el Pilar de 8fm quan faltaven pocs minuts per dos quarts de nou del vespre i la plaça del Catllar ha quedat completament en silenci abans d’esclatar entre aplaudiments i l’amparito de celebració dels tarragonins.
Ha estat a la quarta prova que la Jove ha aconseguit descarregar un castell que es resistia i que ha servit per consolidar les manilles de la colla i un pilar de 7f consolidat al que com es cridava per Sant Magí s’ha pujat un pis.
La Jove que ja es marca com a objectiu el 3d10fm per la diada del diumenge abans de Santa Tecla, ha entrat en un grup privilegiat de quatre colles que han descarregat el P8fm juntament amb Castellers de Vilafranca, Vella de Valls i Minyons de Terrassa.
La Jove a més a més segueix carregant 5d9f allí on va. Al Catllar els liles han fet el catorzè i són la colla que més n’ha carregat en els darrers anys.

La diada del Catllar però ha estat pràcticament perfecte per les tres colles participants. Les tres han descarregat el P8fm, fet inèdit fins ara. Els Castellers de Vilafranca, Vella dels Xiquets de Valls i Jove de Tarragona han sortit de plaça amb nou gammes extres entre les tres colles o el que ha resultat igual que dir amb tres gammes extres per colla.
El duel previst entre Vilafranca i Vella de Valls ha tingut un convidat que ha animat la festa però que ha vist com els verds i els rosats descarregaven el 2d9fm de forma magistral,
Els Vilafranquins han decidit sortir d’aquest 2d9fm per començar a marcar diferències. Els verds ho han arrodonit amb un 3d9fa, un 3d9f i un pilar de 8fm. El 3d9 folrat dels verds ha portat una alatra curiositat a la plaça com que aquest era el 3d9f número 1000 de l’època moderna dels castells. El Catllar es pot apuntar també aquesta dada per l’estadística d’una plaça que respira castells pels quatre costats.
La Vella de Valls ha seguit demostrant que aquest pot ser el seu any i la temporada en què plantin cara de forma seriosa a Vilafranca. Els vallencs han descarregat el 4d9fa, el 2d9fm, el 3d9f i el pilar de 8fm. Una actuació rodona que consolida la darrera gran diada del Firagost dels de la Vella.

Així hem viscut des de Tarragona21 la Diada del Catllar:
Fotos:Tarragona21