.

Els Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell coorganitzen la jornada ‘La renaixença castellera a Tarragona i El Vendrell’, que tindrà lloc el dissabte 3 de setembre en el marc dels actes del 90è aniversari del naixement d’ambdues colles.

El naixement dels Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell l’any 1926 està considerat com un dels principals impulsos de la Renaixença castellera, una època de bonança en què es van recuperar els castells de 8 pisos després d’anys de forta crisi. A més, a partir d’aquell moment s’acabava el monopoli que les colles de Valls havien tingut sobre aquesta activitat durant molts anys. 90 anys després, les mateixes colles organitzen una jornada de debat per analitzar l’impacte de la creació d’aquestes entitats al llarg del temps.

La jornada es fonamenta en dues taules rodones. La primera, “La creació dels Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell”, moderada per l’historiador de la cultura popular Josep Bargalló, comptarà amb la participació dels historiadors castellers Pere Ferrando i Xavier Güell, el filòleg Ramon Marrugat i el músic Oriol Olivé. A la segona, “L’evolució de les colles tradicionals al llarg del temps”, hi prendran part els excaps de colla dels Xiquets de Tarragona, Roger Peiró i Joan Sala i els excaps de colla dels Nens del Vendrell, Xavier Inglès i Kevin Prados. La sessió serà moderada per l’analista casteller Jordi Andreu i comptarà amb la introducció de l’antropòleg Juan Josep Pujades.

La jornada tindrà lloc al Museu d’Art Modern de Tarragona (c. Santa Anna, 3). Les inscripcions, gratuïtes, poden formalitzar-se enviant un correu electrònic abans del 30 d’agost a l’adreça jornadestarragona@gmail.com, especificant les dades de contacte de la persona interessada. Els participants que desitgin reservar dinar ho hauran d’especificar. El preu del dinar és de 25€ que es farà efectiu a les mateixes jornades.