.

.

TOTS 21


Cartell del primer cicle de projeccions

Cartell del primer cicle de projeccions

La iniciativa popular s’engega aquest divendres dia 15 amb una projecció sobre la contaminació al Camp de Tarragona i pretén programar, en diferents espais i barris de la ciutat, un CineFòrum al mes. La Itinerant neix per portar contingut crític al territori, a través de diferents projeccions, i oferir l’espai per analitzar-lo amb persones expertes en el tema. La intenció de les persones que impulsen la iniciativa és tenir un espai periòdic on, tranquil·lament, es pugui debatre sobre temes d’actualitat de l’àmbit social, polític i cultural.

A Tarragona, afirmen les promotores, calen espais culturals accessibles a tothom, que facilitin la relació entre persones diverses i que posin damunt de la taula temes d’actualitat que necessiten un espai calmat per comprendre’s. Per això, els CineFòrums de La Itinerant seran gratuïts, recorreran tots els barris de la ciutat i facilitaran debats oberts, planers i plurals.

El cicle comença amb dues projeccions pel mes de febrer i març, respectivament. Demà, divendres 15 de febrer a les 19h, s’inaugura La Itinerant a la Casa del Mar de Tarragona, amb la projecció de “La vall del Francolí. L’alè del Camp”. És un film que tracta l’evolució de la indústria al Camp de Tarragona i els seus efectes a nivell social i ambiental. El documental l’ha dirigit la cooperativa vallenca Produccions Saurines i han
col·laborat organitzacions com Cel Net, totes elles participaran del debat.

El proper 15 de març tindrà lloc la segona projecció del cicle, amb el documental “Fusells o Pintades. La lluita no-violenta del poble saharaui”. Es celebrarà al Campus Catalunya de la URV i també assistirà el seu director, en Jordi Oriola Folch.