.

La PTP considera insuficient l'ampliació de Rodalies

Poc més de 17.000 passatgers han utilitzat els trens de la nova xarxa de rodalies del Camp de Tarragona des que es va posar en marxa, el passat 20 de març. Un servei que, tant des de l’entitat Promoció del Transport Públic (PTP) com des de la Plataforma per la defensa d’un ferrocarril públic i de qualitat (Pdf Camp), creuen que encara té algunes mancances que impedeixen que sigui un èxit. D’una banda, PTP considera que les línies són molt curtes, reclama la integració tarifària i aposta per un nou baixador a Reus. D’altra banda, Pdf Camp incideix també en les tarifes i en nous punts de parada, i reitera la necessitat de la intermodalitat. Algunes qüestions podrien estar solucionades abans de l’estiu.

Ricard Riol, president de Promoció del Transport Públic, ha valorat les dades d’ocupació del nou servei de rodalies com a “baixes”, i ha opinat que “les línies són molt curtes” i que cal “la integració tarifària” de la xarxa. Riol ha assegurat que si el servei arribés a poblacions com Vilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú podria “captar molta més demanda”. En aquest sentit, ha proposat que una opció podria ser fusionar les línies del Camp de Tarragona amb les de Barcelona.

Així mateix, ha dit que espera que la integració tarifària s’implementi aviat. “Abarateix el preu del viatge”, ha justificat, “i fa que les persones no s’hagin de decidir entre autobús i tren a l’hora de comprar els bitllets, perquè el bitllet serveix per tot”, ha afegit. Riol ha remarcat també que caldria instal·lar un nou baixador a Reus, a la zona de Bellissens, i ha apuntat que “ho podria fer sense infraestructures noves, més que la pròpia andana del tren”.

Des de la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat, el seu portaveu Carlos Montejano ha lamentat que encara s’hagin d’ajustar “algunes qüestions de freqüències i horaris, que se solapen i van els trens molt seguits”. Montejano ha explicat que des de Pdf Camp faran una proposta de millora d’aquesta qüestió.

/* JS para menú plegable móvil Divi */