.

Un comboi del servei de Rodalies

La integració tarifària del servei de rodalies a les comarques de Tarragona entrarà en funcionament el proper 16 de juny, servei dins de la qual s’inclouran els viatges en transport públic a la ciutat de Tarragona.  La compra d’un abonament o un bitllet del servei ferroviari de les línies de rodalies RT1 i RT2 permetrà a l’usuari que arribi a la ciutat pujar a un autobús de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) de Tarragona sense que hagi de pagar un altre trajecte, ja que es considerarà transbord.

La posada en marxa de la integració tarifària al sistema ferroviari permetrà que els preus siguin entre un 16 i un 68% més econòmics que actualment, depenent del tipus d’abonament o bitllet, i inclouran el viatge en transport públic urbà de Tarragona.

El nou sistema tarifari s’anirà implantant de forma progressiva a tots els municipis que formen part del servei de rodalies ferroviària, és a dir, entre els municipis de Reus i Tarragona (RT1) i en el corredor l’Arboç-Tarragona-Cambrils-L’Hospitalet de l’Infant (RT2).

Cal recordar que des de l’any 2013, l’EMT disposa d’una nova parada a la mateixa porta de l’estació de trens de Tarragona per tal de facilitar la intermodalitat tren-autobús, amb el pas de les línies 21, 23 i 41, que connecten amb els principals punts de gestió, sanitaris i d’ensenyament de la ciutat.

L’EMT ja formava part de la integració tarifària amb el servei d’autobús interurbà des de l’any 2008. L’ampliació del sistema d’integració de les tarifes ara amb el servei ferroviari significa un pas més en la millora del transport públic municipal, i en el foment d’una mobilitat sostenible fent la ciutat més accessible.