.

La recaptació econòmica, que, provisionalment, es calcula que podria estar al voltant del miler d’euros, anirà destinada a un dels projectes que la Fundació PROIDE té a Madagascar. Fotos: La Salle

Centenars de llantions grocs i blaus han cobert aquest divendres a la tarda les escales de la Catedral de Tarragona amb l’objectiu de recaptar fons en favor de la Fundació Proide. Es tracta d’una nova edició, la dotzena, de l’Encesa Solidària, una cita promoguda pels col·legis La Salle Tarragona i Torreforta.

Una estrella gegant, com el logotip que representa les escoles La Salle, ha ocupat aquest indret tan emblemàtic, mentre també s’oferien diversos tallers solidaris dirigits, sobretots, als participants més petits, i una cantada de nadales interpretades per les corals dels dos centres escolars.

En aquesta ocasió la recaptació econòmica, que, provisionalment, es calcula que podria estar al voltant del miler d’euros, anirà destinada a un dels projectes que la Fundació PROIDE té a Madagascar anomenat ‘Una escola millor’ a l’altiplà Malgaix. La iniciativa pretén portar a terme dues accions per tal de millorar la qualitat de vida de l’alumnat de l’escola Notre Dame de Bon Consell dirigida per les Germanes Guadalupanes en la regió de Mamoeramanjaka, una població rural a 70 kilòmetres de la capital de l’illa, Antanaanarivo.

L’entitat encarregada de gestionar els recursos és la Fundació PROIDE, una ONG que va néixer l’any 1992 (enguany celebra el seu 25è aniversari) de les escoles La Salle de Catalunya com a expressió i compromís en favor de la justícia i la dignitat dels pobles oprimits. Els seus objectius són bàsicament la presa de consciència de les nostres accions al Nord i el suport a la implementació de projectes de desenvolupament al Sud.