.

Instal·lacions d'Ercros a Tarragona

Instal·lacions d’Ercros a Tarragona

La indústria petroquímica de Tarragona ha vist frenades inversions per valor de 30 milions d’euros per la manca de finalització de les obres del Corredor del Mediterrani, segons ha anunciat avui el nou president de la patronal química de Tarragona, Josep Francesc Font, a la vegada, director del complex Repsol del Camp de Tarragona.

Només en BASF la merma ha estat de 20 milions d’euros i en Repsol, de vuit, en noves inversions. “No s’estan fent les inversions perquè no hi ha el Corredor”, ha recordat Font. A tot Catalunya, la frenada en inversions a tot Catalunya suma 300 milions d’euros, segons paraules del conseller de Territori, Josep Rull.

Font va assistir dilluns passat a la cimera entre els presidents dels governs català i valencià sobre el Corredor del Mediterrani. “Era un acte de coherència assistir-hi. Durant molts anys ho hem reclamat. Estem desitjant que la infraestructura es faci. Esperem sigui una realitat quan abans millor”, ha firmat en una trobada amb la premsa a Tarragona.

“Qualsevol mena de coordianció entre administracions és positiva; demostrar que el territori posi en valor una infraestuctura ferroviària és bo”, ha afirmat sobre la coinciència en la reclamació entre governs.

Respecte a la nova embranzida judicial del cas que pressumptament relaciona la baixa qualitat del semen dels tarragonins amb la indústria química, Font ha afirmat que no només a Tarragona i en el sector químic es donen substàncies químiques que el puguin afectar, “sinó que formen part de la nostra activitat diària”. Des de la patronal, “volem transmetre la màxima confiança que les nostres operacions es fan de forma segura i respectuosa amb totes les normes i els criteris de salut pública i laboral”.

El nou president de l’AEQT es fixa com a objectiu “donar resposta” a les necessitats del sector i de l’entorn. “Volem seguir estant vinculats al Camp de Tarragona, una àrea sostenible per atreure noves empreses, no només del nostre sector”. Un dels principals objectius és també el de la seguretat, i un dels principals problemes, el de l’energia: “Estem reclamant des de fa anys un preu més ajustat. Volem seguir treballant amb més aliats. Només he sentit a parla a l’AEQT, als alcaldes i cambres de comerç. Volem tenir més aliats i si som més massa crítica, reclamar un preu de l’energia més just”.

Quant a ordenació del territori, es vol que “es respecti tant el sector industrial com l’agrícola i el turístic”.

J. Garcia