.

Els jugadors grana, fent pinya abans de començar el partit

Un gol a les darreries del partit en l’única jugada de creació visitant que no havia estat fruit d’una errada clamorosa de la defensa local ha condemnat un gran Nàstic que ha mostrat per què és a punt de baixar a Segona B: no té gol.

Els grana han dominat el partit de cap a peus, creant fins a nou ocasions clares de gol, però ni una. Si Tenerife, Rayo Majadahonda i Numància guanyen aquest cap de setmana els seus respectius partits, serà equip de Segona B.

Dos equips amb dinàmiques totalment oposades en les darreres jornades s’enfrontaven al Nou Estadi, un Extremadura que gairebé ha salvat la categoria quan pitjor pintaven les coses, amb quatre victòries consecutives, i un Nàstic que no ha pogut en cap moment sortir del pou.

El Nàstic sortia intens, vibrant als primers minuts de joc, avançant-se sempre als rivals i creant perill per la banda esquerra. Corria el minut 9 i Uche tenia la primera de les seves cinc ocasions per avançar els granac amb un barret al porter dins l’àrea que finalment era rebutjat pels defenses. A la següent opció, fruit d’un córner, Uche feia el segon avís en una volea dins l’àrea petita que sortir alta per poc.

Tractava l’Extremadura de treure’s la pressió del damunt avançant la defensa i amb això arribava la tercera opció de gol grana. En un córner, Imanol rematava de cap net, sol, i l’aturava Castro.

Prop de la mitja hora i en una errada de Mikel en defensa en una pilota aèria, Parea tenia un u contra u i Becerra la treia. Era la primera opció d’un Extremadura que se seguia veient desbordat pels tarragonins, i gràcies a una errada rival.

Davant del festival de control i atac, Thiouné es treia un xutàs des de fora de l’àrea que tocava al pal curt. Les bandes del Nàstic desbordaven en rapidesa i el centre del camp controlava com poques vegades aquesta temporada. Pipa ho intentava de molt lluny en plena eufòria grana.

Errades en defensa

Una greu debilitat mostrava, però, el Nàstic: constants i monumentals errades defensives donaven opció a un Extremadura inexistet per mèrits propis.

Abans d’acabar la primera part, Pipa, que portava uns bons 45 minuts menys una errada greu en defensa, deixava el camp per lesió i entrava Pol Valentín. Uche s’inflava a xutar a porta, i mostrava el seu repertori: en xilena, en volea,… però com ha passat tota la temporada, la pilota no entrava, una de les raons principals del fiasco d’enguany.

Una nova errada de la defensa grana, en aquest cas de Thiouné, deixava la pilota a Ortuño, que driblava a Mikel dins l’àrea i fallava incomprensiblement el 0-1. Responia el Nàstic amb una doble ocasió de Pol i d’Abraham en dues accions consecutives. Atac i gol del Nàstic i Pol es desfeia del rival per xutar a les mans del porter en una nova gran ocasió. Afrontava el darrer quart d’hora amb màxima intensitat el Nàstic, amb internades i centrades per la dreta i remats d’Abraham.

I en una contra, Ortuño rematava sol una centrada de cap i en l’única jugada de creació visitant, foradava la porteria de Becerra. Més injust, impossible. Ha estat la tònica de bona part de la temporada, sense gol no hi ha paradís.