.

Els jugadors andalusos celebren el primer gol

Una calamitosa primer part, amb una defensa desbordada, ha condemnat el Nàstic a repetir els errors de sempre fora del Nou Estadi, els errors que fixen que el rival quan juga a casa seva sempre corre més, sempre es desfà dels defenses grana, sempre centra amb perill i gairebé sempre marca a les primeres parts. Amb un 2-0 finiquitava el partit el Granada als primers 45 minuts… i el partit.

La setmana que es coneixia el projecte renovador grana per la temporada que ve, que no passa per Quique Martín a la banqueta, tornava a l’onze Thioné de central i Salvi entrava per Fali, mentre notable podia ser l’absència d’Angel Montoro per sanció al Granada, però no ho acabarien notant els andalusos. La jornada fixa un Nàstic a 12 punts de la salvació, una situació similar a la del Córdoba la temporada passada, però res fa pensar que es pugui produir un miracle semblant.

Arrencava el Nàstic descol·locat i cedint un gol aviat, però molt aviat aquest cop, al minut set. Sense temps de respirar, excel·lent internada per l’esquerra de Vadillo -que seria un turment per als tarragonins- a resultes d’un córner, amb una centrada que Víctor Díaz rematava a boca de canó.
El gol reforçava el domini clar dels nazaríes.

Al minut 21 arribava la primera aproximació grana a la porteria contrària; Abraham centrava des de l’esquerra, ras i en paral·lel a la línea de fons, i aturava Rui Silva. Tres minuts després, Alvaro Vadillo protagonitzava una contra letal, centrava en ràpida carrera i el remat de cap d’un Rodri absolutament sol anava fora.

Un endolladíssim Granada sumava opcions: Federico tenia el segon a passi sensacional de Puertas. Mikel Villanueva i Noguera es veien desbordats, incapaços de frenar un Granada que busca l’ascens i que sembla haver superat els mals moments

En una de les poques opcions grana, Pipa rebia una estirada de Quini quan entrava a l’àrea, que Soro Grado no xiulava.

Al minut 36 Suárez feia el primer xut a porta dels tarragonins, des de fora l’àrea, però molt desviat. I a la darrera jugada de la primera part, el Granada obtenia el premi a la seva insistència. Rodri rematava de manera acrobàtica una gran centrada de nou de Vadillo. El Nàstic estava com gairebé sempre a els mitges parts a fora de casa, tocat de mort, un equip que rarament fa més d’un gol per partit.

La segona part canviaria el panorama, amb un domini més notori dels grana, però amb el problema etern de la falta de gol. Començava amb més tranquil.litat per als grana i amb un Pipa que tenia opció de fer el 2-1 en una falta directa ben llençada als sis minuts de la represa. Quatre minuts després Suárez rematava molt alt dins l’àrea.

El Granada havia baixat dues marxes i el 2-0 el relaxava. Aquesta era l’explicació del canvi de terç. Però era el moment d’intentar obrir el partit. Quique Martín treia pólvora fent entrar Uche per Mikel Villanueva als primers minuts. Amb més protagonisme grana a la segona part, Kanté es treia un fort xut des de fora l’àrea que sortia massa alt. Darrera opció de Quique Martín fent sortir al camp Sadik per Suárez a 15′ del final. Ho provaven els grana amb xuts de falta directa i combinacions que no acabaven de definir.

Un exLa Pobla, Dani Ojeda, sortiria al minut 86 substituint un immens Vadillo i dos minuts després enviaria tot sol un remat de cap al travesser. Acabaria sense més opcions un nou trist partit.