.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va ser a l'acte de Tarragona. Foto: Tarragona21

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va ser a l’acte de Tarragona. Foto: Tarragona21

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha rebaixat les xifres donades per l’organització de la Diada de diumenge a la ciutat, xifrant en 50.000 els participants a la marxa, contra els 110.000 que va oferir l’Assemblea Nacional Catalana. La Subdelegació del Govern central va donar ahir la mateixa xifra: 50.000 participants.

L’Assemblea Nacional Catalana va oferir la xifrà rècord de 110.000 persones en base al fet que Rambla Nova estava plena de punta a punta i de banda a banda, no només a la coca central, que era la previsió inicial i que podia haver situat la participació entre 40.000 i 60.000 persones. L’ANC tenia comptabilitzades 48.000 persones inscrites fins al migdia de diumenge, però per experiència en altres concentracions donava per fet que molta gent que hi participés no s’hi inscriuria.

L’ANC va situar voluntaris al llarg del recorregut per calcular la participació.

D’altra banda, la guerra de xifres té un altre protagonista. L’entitat Societat Civil Catalana ha elaborat un estudi mitjançant el qual ha comptat el nombre de persones que han acudit a la manifestació de la Diada. L’entitat xifra la participació en 292.000 assistents: 140.000 a Barcelona; 65.000 a Tarragona; 28.000 a Lleida; 47.000 a Salt; i 12.000 a Berga.

L’associació afirma que ha realitzat l’estudi a través del seu Observatori de Resultats Electorals, en què participen tècnics de diferents disciplines.

Per aconseguir aquesta dada s’ha utilitzat el servei de càlcul automàtic de superfícies de l’Institut Cartogràfic de Catalunya en base a informacions obtingudes de la retransmissió de TV3 i de la xarxa de col·laboradors de Societat Civil Catalana que ha treballat a peu de carrer. “Concretament, s’ha ajustat el nombre real de metres quadrats ocupats i s’ha assignat una densitat mitjana per a cadascuna de les cinc concentracions convocades”, afirma en un comunicat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */