.

.

TOTS 21

Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Seguretat Viària. Foto: Ajuntament

La Guàrdia Urbana de Reus porta a terme entre aquest dilluns, 15 i el diumenge, 21 de novembre una campanya intensiva de control i vigilància de la seguretat del trànsit, en col·laboració amb el Servei Català del Trànsit i coordinada en tot l’àmbit català. La campanya se centra en dues tipologies d’infraccions: les distraccions dels conductors al volant per l’ús detelèfons mòbils, i l’incompliment d’aturar-se amb els senyals vermells dels semàfors.

El cos municipal de policia ha planificat una quinzena de controls diaris en diferents punts de la ciutat, amb l’objectiu d’identificar els conductors i recordar a la ciutadania el perill que comporta no mantenir l’atenció permanent durant la condució, l’ús del telèfon mòbil mentre es condueix o la falta de respecte als senyals de trànsit.

La utilització de dispositius de telefonia mòbil mentre es condueix augmenta de manera significativa (entre tres i quatre vegades) el risc de col·lisió o accident.

Aquestes infraccions se sancionen amb una multa de 200 euros i la pèrdua de 3 punts al carnet de conduir (la utilització del mòbil) i 4 punts (no respectar un semàfor en vermell).

Redacció