.

.

TOTS 21


Posta d'ous de tortuga Babaua l'estiu passat. Foto: Q.P.

Posta d’ous de tortuga Babaua l’estiu passat. Foto: Q.P.

Tarragona prepararà a la Guàrdia Urbana per a poder respondre amb eficiència en cas de trobar tortugues o ous d’aquestes a les platges de la ciutat.
La visita l’any passat de diferents tortugues Babaues per posar ous a les platges tarragonines ha fet que l’Ajuntament vulgui tenir el dispositiu apunt per aquest estiu.

La temperatura de l’arena de les platges de la ciutat i els corrents podrien ser dos dels factors que haurien portat a aquests animals fins a aquests espais. L’any passat es van detectar dues postes d’ous amb més de cent cries que algunes van poder ser rescatades i portades al Parc Natural del Delta de l’Ebre on han sobreviscut i es seguirà la seva evolució.

Per aquest motiu i veient l’experiència de l’última campanya d’estiu el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona farà una preparació especial als agents de la Guàrdia Urbana per saber com s’ha d’actuar davant de casos com aquests de postes d’ous en espais com les platges de la ciutat.

El gran nombre de curiosos que s’apropen habitualment fins al lloc dels fets pot dificutar també les tasques per a rescatar aquesta espècie protegida de tortuga.

El curs es farà aquest mateix divendres abans de l’inici de la campanya de vigilància de les platges.

Escolta a Carme Crespo (Regidora en funcions de Medi Ambient)