.

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Imatge d’arxiu de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La Guàrdia Urbana ha detingut dos joves, un de 18 anys i un altre d’edat desconeguda, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a l’interior de vehicle.

Ahir dimecres, poc abans de les 17 h, els agents van ser alertats per uns ciutadans que lamentaven que havien patit un robatori a l’interior de l’autocaravana que tenien estacionada a la zona del Fortí de la Reina, al passeig Rafael Casanova. Els agents van comprovar que, efectivament, una de les finestres de darrere del vehicle havia estat forçada. Mentre es trobaven a la zona, el propietari d’una altra caravana va denunciar que també li havien sostret objectes de l’interior.

En un terreny rocós proper hi havia un grup de joves que, segons testimonis, portaven força estona rondant per la zona. Quan la patrulla els va identificar i els va escorcollar va trobar-los un paquet de tabac amb el mateix codi de barres que el cartró del qual s’havia denunciat la separació.

Després que arribés una segona patrulla per cercar la resta d’objectes robats, un altre testimoni va explicar als agents que un grup de joves havia regirat i amagat una motxila a la zona. Un cop localitzada la bossa es van trobar una vintena d’objectes, la majoria dels quals reclamats pels propietaris de les caravanes, com per exemple: dos telèfons mòbils, un GPS, una tauleta, dues navalles suïsses i diferents ulleres de sol.

Detingut per maltractaments en l’àmbit de la llar

La Guàrdia Urbana ha detingut un home de 29 anys com a presumpte autor d’un delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar.

Ahir dimecres, poc abans de les 9 h del matí, una patrulla que circulava per la Part Baixa va ser requerida per una dona que presentava una crisi d’ansietat.

La dona va explicar els agents que a primera hora del matí havia estat agredida per la seva parella, que havia fugit de casa per evitar rebre més cops i que tenia por de tornar al domicili en comú de la parella.

Els agents, que van observar com la dona presentava senyals evidents de cops a la cara, van detenir l’home minuts després al seu domicili.

Cal recordar que la Guàrdia Urbana, juntament amb Serveis Socials, compta amb una unitat d’atenció especialitzada a víctimes de violència masclista que dona resposta i protecció immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Ofereix recolzament per tramitar la denúncia a qualsevol víctima de maltractament, a més de suport i assessorament psicosocial i legal. Telèfons de contacte: 092 / 977 240 345.