.

.

TOTS 21


Façana de l'Otto Zutz

La Guàrdia Urbana ha aixecat 78 denúncies des del passat mes de novembre per faltes i delictes comesos principalment per joves als voltants del pub Otto Zutz. Més de la meitat de les denúncies han estat per consumir begudes alcohòliques al carrer, a l’entrada o als voltants del pub, justament una de les queixes dels veïns. Des del 14 de novembre la Guàrdia Urbana realitza un dispositiu de seguretat a l’entorn del pub donades les reiterades queixes.

El promig és de gairebé una denúncia al dia, però aquestes es concentren durant el llarg cap de setmana que comença els dijous i va associada a les festes universitàries.

El dispositiu es realitza amb agents uniformats i de paisà i en coordinació amb el personal de seguretat privada del local les nits de dijous, divendres i dissabte, de manera alterna, quan hi ha més problemes amb els veïns en l’entorn del pub situat a la Rambla de Francesc Macià.

Els sorolls, consum de begudes alcohòliques o drogues a la via pública, crits, baralles, vehicles mal estacionats, miccions i vòmits als portals… són les queixes més freqüents per part del veïns i el motiu de l’activació d’aquest dispositiu de seguretat.

Des del 14 de novembre se n’han fet 11 de dispositius. Les denúncies han estat per aquest motius:

– Consum d’alcohol a la via pública: 41.

– Orinar a la via pública: 10.

– Consum de substàncies estupefaents: 8.

– Alteració de l’ordre: 12.

– Denúncies de trànsit: 6.

El dispositiu ha identificat un total de 106 persones. En el primer dispositiu es van efectuar 19 denúncies i el darrer, realitzat el 13 de febrer, 5 denúncies.

Els resultats del dispositiu es consideren “positius” ja que el volum de denúncies “ha anat disminuint progressivament” i la coordinació amb els vigilants de seguretat “ha permès millorar la convivència amb el descans dels veïns”, han apuntat fonts de l’Ajuntament.