.

Agents de la Guàrdia Civil interceptant una de les embarcacions dels traficants a la platja de Mont-roig del Camp. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Tarragona ha intervingut 10 fardells d’haixix, amb 289 quilos de droga, a la platja Pixerota de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Durant una vigilància rutinària es va detectar el solc d’una embarcació de petit calat que s’apropava la costa del municipi, a poca velocitat i fent parades. Els agents van poder avortar el desembarcament de droga i van enxampar diverses persones, de parla estrangera, descarregant els fardells i carregant-los a una furgoneta pròxima. Durant la fugida dels traficants van poder detenir dos homes de 24 i 35 anys, de nacionalitat marroquina. La resta va escapar. El jutjat en funcions de guàrdia de Reus ha decretat presó preventiva per als arrestats, acusats d’un delicte de tràfic de drogues.

A més de l’haixix, es van intervenir dues llanxes motores, un vehicle de càrrega i dispositius mòbils. La Guàrdia Civil sospita que per la pressió policial a la zona sud del Mediterrani les organitzacions criminals estan desplaçant l’activitat més al nord, amb barques neumàtiques més potents per arribar a la costa catalana des del nord d’Àfrica.

ACN