.

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, ha denunciat a un home veí de Riudoms, per diverses infraccions administratives en matèria de sanitat i medi ambient, ja que es dedicava a la cria i venda de gossos de raça potencialment perillosa (dòberman), de manera clandestina, sense estar donat d’alta a la seguretat social ni comptar amb els permisos necessaris per exercir aquesta activitat.

A principi del mes de novembre, es va tenir coneixement que proper a la localitat de Reus es trobaria un viver de gossos de raça potencialment perillosa, que actuava de forma clandestina. Arran d’aquesta informació es van establir diversos operatius encaminats a la localització del nucli zoològic que actuava al marge de la normativa.

Les indagacions practicades van portar fins a una zona als afores de Reus, on es va localitzar una gran superfície que s’havia preparat per a la cria de gossos potencialment perillosos. Entrevistat el responsable de la instal·lació, aquest va manifestar que no tenia les autoritzacions necessàries com criador professional per dedicar-se a la cria i comercialització d’aquests animals.

Per aquest motiu es va procedir a la confecció de diferents actes-denúncia per no disposar de llicència ambiental, alta com a nucli zoològic, registre d’animals, assegurança de responsabilitat civil i mesures de seguretat i senyalització per advertir la presència d’aquests animals potencialment perillosos.