.

La gresca, la disbauxa i la música van omplir durant el cap de setmana els carrers de Roda de Berà, on es van repartir 750 kg de confeti

La gresca, la disbauxa i la música van omplir durant el cap de setmana els carrers de Roda
de Berà, on es van repartir 750 kg de confeti

Els primers en celebrar el Carnaval van ser els nens i nenes, mestres i famílies de la Llar d’Infants “Els Petitons”, disfressats de “Minions”, acompanyats per la regidora d’Ensenyament, Cèlia Treserres. Van fer la rua per diferents carrers del nucli urbà per finalitzar a la plaça del Mercat, on van gaudir amb una batalla de confeti.

Dissabte al migdia, per tercer any consecutiu, va tenir lloc la Rua de la Platja des de la plaça Luis del Olmo. Encapçalava el seguici el Rei Carnestoltes acompanyat de divertits pingüins i amb la participació de 6 carrosses i 2 comparses. Van recórrer el Port Esportiu fins arribar al passeig Marítim on els esperava un vermut, gentilesa de l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà, els quals anaven disfressats de Poker Cards.

La gran rua de Carnaval va arribar dissabte a la tarda, a partir de quarts de set, amb la participació d’11 carrosses i 1 comparsa. Al capdavant, el Rei Carnestoltes amb els pingüins i seguit de les carrosses i comparses participants: l’associació Luz de Luna amb vestits de diferents països del món; els Tocats de l’ala disfressats de pollastres; Els Picarols de Creixell vestits de Futbol Americà; Els Immortals, de reina de les neus; Los Tintineadores, vestits de música; els dolços Candy; els Carallots del Vendrell, disfressats de Willy Wonka; la comparsa Toy Story; Els Too Locos de Mario Bros; Alma de Carnaval, de Banyeres del Penedès, de Wolf Friends; els Eksi, de Torredembarra, de cuco tirolés; i el Ball de Diables de Creixell de pirates nàufrags.

Tots ells van recórrer els carrers del nucli urbà amb una pluja de confeti, música i color tot interpretant les preparades coreografies, fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. Allà, el Rei Carnestoltes va llegir el seu crític pregó, acompanyat per l’alcalde Pere Virgili, les regidores Isabel Mondéjar i Maria Teresa Ferré, i els regidors Manel González, José Ibort i Toni Bernal.

La gresca es va allargar fins altes hores de la matinada al Casino Municipal amb la festa a càrrec dels deejays Enzo Ferrara, David Now i Cristian Live. El cap de setmana carnavalenc va finalitzar ahir diumenge a la tarda amb la rua infantil. Els més petits –i no tan petits- van gaudir amb la rua i amb la festa que prepara l’Ajuntament per a ells al Poliesportiu Municipal, on es van servir 400 racions de coca i xocolata desfeta i molts quilos de confeti, i on els petits van ballar amb la Patrulla Canina i altres personatges d’animació infantil.

Dimecres de Cendra posarà fi al Carnaval

Dimecres de Cendra tocarà acomiadar el Rei Carnestoltes. A partir de dos quarts de sis de la tarda, des de la Plaça de la Sardana sortirà el seguici mortuori, a càrrec del Ball de Diables. Després es farà lectura del testament del Rei Carnestoltes, el qual estarà prèviament de cos present al Patronat Municipal, i, finalment, es cremarà el seu fèretre. Per acabar, se servirà xocolata desfeta i coca als assistents.