.

.

TOTS 21


El nou punt servirà per donar respostes en els tractes amb l’administració, a més de per donar a conèixer les activitats municipals adreçades a la gent gran.

Situada a la planta baixa de l’edifici municipal de la plaça Imperial Tarraco, la nova Oficina d’Informació per a la Gent Gran ha estat inaugurada aquest dimarts amb la intenció d’esdevenir “el rovell d’ou de les 14 llars que tenim a la ciutat funcionant com oficina centralitzada de totes elles”. Així ho ha expressat la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, en un acte que ha comptat també amb la presència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Aquest nou servei (en el qual hi treballen dues persones a temps complert) vol “donar sortida als dubtes que havien detectat els serveis municipals de Gent Gran Activa de com fer determinats tràmits i serveis, tant de l’Ajuntament com externs”, explicava la regidora. “Per exemple -afegia-, com demanar cita per renovar el document d’identitat, com renovar la targeta de l’autobús o bé on adreçar-se pels viatges de l’Imserso”. El nou punt servirà per donar respostes en els tractes amb l’administració, a més de per donar a conèixer les activitats municipals adreçades a la gent gran.

Alhora, la sala compleix una doble funció, perquè està pensada com “un lloc agradable en el qual es pot llegir la premsa, i que disposa d’una taula, cadira i sofà per a que els usuaris puguin petar la xerrada”.