.

Captura de l'app de Trànsit

Captura de l’app de Trànsit

El Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT) han posat en marxa l’app Trànsit, una nova aplicació per a dispositius mòbils que facilita l’accés a la informació viària i agilitza les gestions dels usuaris amb l’organisme.

En aquest sentit, l’objectiu principal de l’app és apropar i posar a l’abast de la ciutadania la informació més rellevant de l’SCT i contribuir així a la millora de la seguretat viària. A més, l’aplicació amplia els canals de comunicació de l’organisme en l’accessibilitat per al ciutadà i contribueix a l’extensió de les noves tecnologies com a mitjà relacional entre els usuaris i l’SCT.

L’aplicació Trànsit és gratuïta i els principals serveis que ofereix als usuaris són la consulta del Mapa Continu de Trànsit (MCT) del Servei Català de Trànsit per mitjà de la geolocalització o bé introduint directament el nom d’un municipi.

A través del Mapa es pot conèixer l’estat del trànsit en temps real a través de les opcions Incidències, Càmeres, Panells i Obres. També permet incorporar-hi les afectacions viàries de l’Ajuntament de Barcelona, de la Direcció Gener al de Trànsit estatal en les zones limítrofes i també del Govern d’Andorra i de França en vies frontereres. A través del MCT també es poden visualitzar les restriccions del transport de mercaderies i la xarxa d’itineraris de mercaderies perilloses.

L’app incorpora funcionalitats que possibiliten a la ciutadania realitzar i gestionar aquests tràmits relacionats amb els expedients sancionadors de trànsit a través de codis QR:

Consultar els expedients sancionadors
Identificació de conductor/a
Pagament de sancions
Presentació d’al·legacions del procediment sancionador de trànsit

L’aplicació també permet, en cas d’accident, que es truqui al 112 i, al mateix temps, geolocalitza la persona que s’està posant en contacte amb el telèfon d’emergències.

Incorpora consells de seguretat viària que cal tenir en compte abans d’iniciar un viatge i durant el recorregut i també en situacions meteorològiques adverses, a més de dades de sinistralitat de les carreteres catalanes.

L’aplicació està disponible en Android – serà accessible des dels mòbils iOS en els pròxims dies – i es pot instal·lar des de Google Play i l’AppleStore. Trànsit consta en el catàleg d’aplicacions per a dispositius mòbils de la Generalitat de Catalunya.