.

El pintor tarragoní Ignasi Mallol

La Generalitat retornarà a l’Ajuntament de Tarragona la documentació històrica cedida des de la Guerra Civil per a la seva salvaguarda. L’agost del 1936, un grup de ciutadans liderats pel pintor Ignasi Mallol Casanoves i l’escultor Joan Rebull Torroja, professors del Taller Escola de Tarragona, van adoptar una sèrie de mesures per a la protecció del patrimoni documental. Una d’aquestes accions va ser el trasllat del fons documental municipal comprès entre els segles XIII i XVIII des de l’edifici consistorial al Palau de l’Arquebisbe. Un cop acabada la guerra i des de l’any 1944, el fons es va dipositar en les diferents dependències de l’Arxiu Històric Provincial de Tarragona de la Generalitat.

Tant l’Arxiu Històric Provincial de Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat com el Servei d’Arxiu i Documentació Municipal de Tarragona, han col·laborat en la digitalització i descripció d’una part d’aquest fons en els darrers anys amb l’objecte de facilitar la seva conservació i promoure la difusió. Amb l’objectiu de seguir compartint aquest incalculable fons històric, ara passarà en mans de l’Ajuntament, però sempre amb l’estreta col·laboració de totes dues administracions.

La decisió s’ha donat a conèixer aquest dilluns en una sessió extraordinària de la Comissió informativa i de seguiment de l’Àrea de Cultura, Patrimoni Històric i Turisme de Tarragona. Aquesta gestió s’aprovarà en el plenari del 31 de gener i s’oficialitzarà el 15 de febrer en un acte institucional que tindrà lloc a l’Arxiu Històric Provincial de Tarragona, i que comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.