.

Imatge del que ha de ser el Palau d'Esports.

Imatge del que ha de ser el Palau d’Esports.

La Generalitat proposarà deixar sense efecte l’adjudicació del Palau d’Esports dels Jocs i iniciar un nou procés per trobar una solució per tirar endavant l’execució d’aquest equipament.

El Govern Català ho farà al consell d’administració d’Infraestructures.cat que s’ha de fer aquest dimecres i que ha de ser qui aprovi el fet de tirar enrere aquesta adjudicació.

La mesura s’ha pres després de la renuncia de les dues primeres Unions Temporals d’Empreses a construir el pavelló a causa de motius econòmics. La tercera on hi hauria la constructora COMSA no ha arribat a tenir l’oferta sobre la taula i ara tot apunta que caldrà renegociar les condicions per la construcció d’aquest Palau d’Esports que ha d’estar llest abans del juny del 2017 o el que és el mateix abans de quinze mesos. La Generalitat però no descarta tampoc el fet de poder seguir amb l’ordre establert per concurs, un cop s’hagi fet enrere la darrera adjudicació del projecte.

En principi el temps d’execució del pavelló és de dotze mesos i ha de tenir una capacitat per 5.000 espectadors. Fins ara ni la Unió Temporal d’Empreses (Dragados, Garcia Riera i Gombau) ni la formada per (SAU, Calaf i Copisa) s’han vist en condicions de tirar el projecte endavant. Els seus pressupostos eren de poc més de nou Milions d’euros la primera i vuit la segona.

La joia de la corona de l’Anella Mediterrània dels Jocs a hores d’ara manté un gran interrogant. De moment ni Generalitat, ni Ajuntament han volgut pronunciar-se sobre la declaració d’intencions que ha fet el Govern català.

L’Ajunatment de Tarragona ha convocat un ple estraordinari aquest dimecres per l’execució definitiva de l’Anella Mediterrània que tindrà llum verd amb el suport de l’equip de Govern.

D’altra banda aquest dijous una delegació del Comitè Internacional del Jocs arribarà a Tarragona per avaluar la situació actual de la preparació d’aquests Jocs Mediterranis de l’estiu del 2017.

L’expedició estarà encapçalada pel mateix president del CIJM, Amar Addadi i pel president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco.