.

El Conseller Santi Vila, al centre, en la seva visita al Consell Comarcal

El Conseller Santi Vila, al centre, en la seva visita al Consell Comarcal

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat el Consell Comarcal del Tarragonès per tal de presidir el Consell d’Alcaldes i informar, de primera mà, els plans previstos des del seu departament envers el Tarragonès. En aquest sentit, el conseller ha informat als alcaldes que hi ha un pressupost previst d’uns 1.500 milions d’euros, una tercera part dels quals estan destinats a infraestructures. La Generalitat té previstes actuacions preferents dins tres línies principals: les polítiques de transport, l’habitatge i l’entorn urbà dels municipis.

Les polítiques del foment del transport públic són, pel govern una prioritat en el benentès que permeten “cohesionar l’activitat de les persones i donar solució als problemes que encara no estan resolts”. En relació a l’habitatge, els esforços es dirigeixen especialment a combatre tot el que sigui possible els casos de desnonaments, i oferir suport a totes aquelles famílies que tenen dificultats en poder pagar un habitatge. Són polítiques, ha manifestat el conseller Vila, molt vinculades al benestar necessari de les famílies.

Sobre l’apartat que Vila ha denominat fet urbà, hi entrarien els serveis necessaris en zones urbanes, la recollida de residus, la qualitat de l’aire en les zones més poblades, etc.  El conseller també ha fet referència a les infraestructures en el Camp de Tarragona, donant un missatge positiu, afirmant que es treballa intensament i amb bona col·laboració i complicitat amb el Ministeri de Foment. Fruit d’això, ha justificat, en són els avenços que s’han fet en el Corredor del Mediterrani, que no tan sols està pensat per transportar mercaderies, sinó que hi ha previstes les connexions per a Tarragona i Reus al tren d’Alta Velocitat.

Desenvolupament econòmic

Sobre el desenvolupament econòmic del Tarragonès, Vila ha posat sobre la taula el procés que s’està desenvolupant entorn el BCN World, que compta amb el suport de les autoritats i les forces locals. Vila entén que el tema reforçaria enormement les possibilitats del Tarragonès i ha augurat el seu èxit, assegurant que, en cas de sorgir dificultats, hi ha altres alternatives previstes. Un cop exposades les línies generals, els diferents alcaldes han aprofitat l’oportunitat per manifestar-li les necessitats més importants de cadascun dels municipis. Ha iniciat el torn l’alcalde de Tarragona, Josep F. Ballesteros, que ha assenyalat com a qüestions d’especial interès la solució de les rodalies a la ciutat, l’oportunitat d’aprofitar el port com punt d’arribada de creuers turístics i el seguiment de la indústria química, en quan a vigilar les seves necessitats per tal de no perdre competitivitat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */