.

Durant la darrera edició del saló immobiliari Barcelona Meeting Point, la Generalitat ha buscat interessats en llogar onze actius immobiliaris per una durada d’entre 20 i 50 anys, tal com va avançar fa dies el diari Ara. Entre ells hi ha la Ciutat del Repòs i de Vacances i tres edificis més de Tarragona (els Antics Jutjats, l’Antic laboratori d’assaig i l’Antic hospital Mare de Déu de la Salut), que s’ofereixen per un preu total de 28’8 milions d’euros (603.000 euros anuals). L’objectiu de la Generalitat és rendibilitzar el patrimoni que té immobilitzat arreu del territori, reduir les despeses associades al seu manteniment i aconseguir ingressos per dedicar-los a finalitats socials

La ciutat residencial és, de llarg, l’actiu més valuós del paquet d’onze actius immobiliaris que ha ofert el Govern: 24 milions a raó de 50 pagaments anuals de 480.000 euros. També es lloguen per 50 anys l’Antic laboratori d’assaig (42.000 euros anuals, un total de 2,1 milions) i l’Antic Hospital Mare de Déu de la Salut, conegut com a Casablanca (36.000 euros anuals, 1’8 milions en total). Els Antics Jutjats s’ofereixen per 20 anys, a raó de 45.000 euros anuals (900.000 euros en total).

En la fira immobiliària, la direcció general de Patrimoni va ensenyar un dossier en català, castellà i anglès amb informació de tots els equipaments (localització, superfície, usos permesos, classificació del sòl i dels edificis, etc.) amb la intenció d’intentar captar possibles llogaters. El dossier informa que els imports són aproximats, i que un cop rebin un interès real per algun dels equipaments, la Generalitat fixarà el preu de sortida definitiu per els posar-los a subhasta pública.

La Ciutat de Repòs s’ofereix per activitats de lleure

Segons fonts de Patrimoni, la Ciutat del Repòs va generar atracció, però cap oferta en ferm. En aquest cas, l’únic ús permès és el d’activitats de lleure, i en cas que es volgués canviar s’hauria de tramitar a través de l’Ajuntament de Tarragona. L’edificabilitat és de fins a 9.895 m2 de sostre residencial, a desenvolupar mitjançant el PEU 05.

a superfície total és de 15.735 metres quadrats, dividits entre zona residencial (4.171), serveis (8.461), l’esglésis (359) i la recepció (1.528). El dossier també especifica que tant l’arquitectura actual com l’arbrat existent estan protegits. El complex està tancat des de finals del 2011, quan la Generalitat va decidir clausurar-lo per les despeses que suposava el manteniment