.

.

TOTS 21


Uns usuaris esperen davant un autobús de l'empresa Plana, que opera en les rutes regulars de transport a la Costa Daurada. Foto: ACN

La Generalitat “garanteix” que cap usuari habitual del transport públic a la Costa Daurada es veurà afectat per la possible suspensió de la targeta T-10 integrada entre finals de juny i mitjans de setembre. El Govern estudia prendre aquesta mesura per evitar “l’abús” d’alguns operadors turístics. El director de Territori a Tarragona, César Puig, ha assegurat que els treballadors que es beneficien diàriament del sistema tarifari integrat ja disposen de títols econòmicament viables, i ha avançat que s’estudien opcions per no perjudicar els treballadors de cap de setmana o els usuaris menys habituals. Aquest dimecres, representants de CCOO i UGT s’han reunit amb responsables de la Generalitat.

Puig ha explicat que el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha traslladat als responsables sindicals que la mesura, que “no és ferma i s’està reestudiant”, “està destinada a garantir la viabilitat econòmica del sistema”. Tot i això, el director de Territori i Sostenibilitat ha insistit que la voluntat de la Generalitat és que cap persona que utilitzi habitualment els serveis del bitllet integrat “no pateixi cap perjudici”.

D’aquí a un mes està previst que les dues parts es torni a reunir i que la Generalitat proposi una solució als sindicats per als usuaris menys habituals del transport públic, com ara els treballadors en torns de cap de setmana o aquells que realitzin “sis o set viatges al mes”, ha exemplificat Puig. El Govern està acabant d’estudiar la mesura més adient per compensar la suspensió temporal d’aquest títol i, entre d’altres opcions, es planteja la creació d’un títol especial.