.

Imatge parcial de les instal·lacions

Imatge parcial de les instal·lacions

El director general de Centres Públics, Antoni Llobet Mercadé, ha informat a l’Ajuntament de Roda de Berà la decisió pressa, en sessió de Govern del 10 de març, d’encarregar a Infraestructures de Catalunya l’execució de les obres de la construcció del nou edifici de l’Institut Roda de Berà. Segons la missiva, la Generalitat ja ha efectuat la reserva de la partida corresponent, de 5,145.000 euros, per a la redacció del projecte i la construcció de l’edifici.

Per la seva part, l’Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat els tràmits necessaris per a la permuta i la cessió dels terrenys on es construirà el futur edifici, el qual finalment s’ubicarà on actualment es troben els mòduls provisionals, al costat de l’escola Salvador Espriu. Una decisió que l’equip de Govern va prendre arran d’una enquesta realitzada entre les famílies rodenques, les qui van decidir que preferien que el nou edifici s’ubiqués allà en lloc dels terrenys cedits, durant l’anterior legislatura, a la zona del Francaset. Es construirà on ara es troba la zona d’aparcaments dels centres, per tal de poder compatibilitzar les obres de construcció amb les classes.

Els tràmits de permuta esdevindran senzills atès que ambdós terrenys tenen una extensió de 10.000 metres quadrats. D’aquesta forma, l’equip de Govern tan sols haurà d’efectuar una modificació del pla general per al canvi d’ubicació.

El departament d’Ensenyament, per la seva part, s’ha mostrat conforme a aquest canvi de terrenys, tenint en compte que les famílies així ho volen i que la zona escollida és més propera als centres escolars d’educació primària i a l’equipament mèdic. A més, gràcies a la propera construcció de la passarel·la per a vianants per sobre del parc dels Llimoners, tal i com va anunciar la passada setmana l’equip de Govern, serà més fàcil accedir-hi des del nucli urbà.

Segons ha informat Pere Virgili, regidor d’Urbanisme, el Consistori farà tots els passos necessaris durant aquests mesos, com és el cas de l’estudi geotècnic, per tal que durant la propera tardor pugui ser aprovada definitivament la modificació. Es preveu que durant l’any vinent, 2016, es faci la redacció del projecte, es licitin, s’adjudiquin i s’iniciïn les obres, les quals haurien de finalitzar al 2017.