.

Drets Socials encarrega el projecte a Infraestructures.cat, amb vint projectes més, com ara l’alberg de Tarragona. Foto: Arxiu

El Govern de la Generalitat ha aprovat una reestructuració a l’alça del Programa d’Encàrrec d’Actuacions (PEA) d’Infraestructures.cat, pel que fa a les obres del Departament de Drets Socials, per un import de més de 131 milions d’euros.

La principal novetat és la incorporació de la residència de l’Icass Segle XX de Reus, que disposarà d’un pressupost de 14 milions d’euros per fer front a la reforma integral de l’equipament. D’aquesta manera, el Departament blinda la intervenció a la residència i referma el compromís assumit amb les persones usuàries i les seves famílies.

Aquesta assignació pressupostària arriba després de setmanes de queixes del usuaris, familiars i treballadors del centre, els quals van lliurar més d’11.000 signatures a l’Ajuntament de Reus el dilluns d’aquesta mateixa setmana per tal d’evitar el tancament de l’equipament. Els usuaris reclamaven un compromís per part de la Generalitat de fer front a les obres i permetre la posterior tornada dels residents a la residència, l’única 100% pública de la capital del Baix Camp.


Altres notícies:


El PEA 2022-2028 partia d’un pressupost de 101 milions d’euros que, amb la modificació aprovada aquest dimarts, s’ha incrementat fins als 131 milions. El document recull les actuacions d’obres de nova construcció i reformes que el Departament de Drets Socials ha previst per als propers anys i les dota de pressupost i calendari.

L’acord permetrà encomanar a l’empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat la gestió del procés de licitació i d’adjudicació dels contractes d’execució de les obres i dels serveis necessaris.

Part del pressupost prové del fons Next Generation EU i la resta són fons propis de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, les obres de la residència Segle XX s’impulsaran amb fons propis de Drets Socials, així com la redacció de futurs projectes de reforma d’equipaments del Departament i actuacions com les obres d’urbanització i rehabilitació de la residència de gent gran la Mercè de Tarragona (prop de 6 milions).

Amb el fons Next Generation EU, s’ha previst també, la construcció de sis serveis Barnahus per atendre infants i adolescents víctimes d’abús sexual (entre 1,2 i 1,5 milions cadascun); la construcció de les residències públiques noves de Sabadell, Terrassa i Barcelona (uns 12,8 milions cadascuna); les obres d’adequació de l’alberg de la Ciutat del Repòs de Tarragona (15 milions); la reforma i ampliació de les residències per a persones amb discapacitat Empresseguera de Lleida (3,6 milions) i Joan XXIII de Cerdanyola (5,2 milions), així com la reforma integral de dues plantes del centre Gatassa, a Mataró (4,4 milions), entre d’altres.