.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per part de la Generalitat; i l’alcalde de Salou, Pere Granados

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, per part de la Generalitat; i l’alcalde de Salou, Pere Granados

Els consellers de Territori i Sostenibilitat, i d’Economia i Coneixement, Santi Vila i Andreu Mas-Colell, per part de la Generalitat; i l’alcalde de Salou, Pere Granados, per part de l’Ajuntament, han signat avui un conveni per executar i finançar les obres de desviament i nova canalització del barranc de Barenys. Els treballs permetran evitar les inundacions periòdiques que provoca aquest barranc en el barri de la Salut del municipi.

Aquest acord s’emmarca en el conveni de col·laboració signat per la Generalitat i el consistori salouenc l’any 2013, que contempla el finançament de diversos projectes d’infraestructura per un valor aproximat de 30 milions d’euros.

Entre les infraestructures que s’inclouen en el citat conveni es troba la nova canalització del barranc de Barenys. Segons l’acord signat avui, la Generalitat hi destinarà enguany un total de 4,2 milions d’euros per finançar l’expropiació dels terrenys necessaris i afectats per l’execució de les obres, en el tram final del barranc. Les obres, que tenen un cost aproximat de 12 milions d’euros, s’iniciaran el 2016 i s’executaran fins a l’any 2018.

L’alcalde de Salou remarcava que aquestes obres tindran dos efectes: en pimer lloc, “posarà fi a un problema històric d’inundacions a la zona de ponent del municipio”, i per altra banda, “permetran desenvolupar un sector estratègic per Salou, amb implantació d’una zona hotelera, una zona comercial i de serveis, un parc de negocis i la Ciutat Esportiva”. Afegia que “aquests projectes dinamitzaran l’economia salouenca i crearan llocs de treball”. Finalment agraia l’esforç i la col·laboració dels companys de govern i dels consellers de la Generalitat signants del conveni, per haver assolit aquesta gran fita.

Per la seva banda, el conseller d’Economia, Mas-Colell, també mostrava la seva satisfacció “per aquesta important col·laboració entre les parts”, i remarcava que “per rebre projectes turístics com els que rebrà Salou i el territorio, és important que es tinguin les infraestructures adequades; i aquest conveni demostra que les dues institucions treballem en aquest sentit”.