.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega

La Generalitat de Catalunya ha deixat penjat de nou l’Ajuntament de Tarragona, i aquest cop amb 610.000 euros, que era la partida prevista que el consistori rebria com a Fons de Cooperació Local de Catalunya (FCLC) de 2013. La Generalitat va decidir a finals de desembre i per sorpresa dels municipis retallar un 58% la quantia i aplicar nous criteris de càlcul per al repartiment. El nou repartiment es va publicar al DOGC del 27 de desembre, en plenes festes de Nadal i amb els ajuntaments tancant l’any fiscal.

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat recurs a la resolució.

Fins a 109 municipis catalans es troben a data d’avui en aquesta situació i molts d’ells han presentat recursos. Entre ells figuren els ajuntaments de Reus, Terrassa, L’Hospitalet de Llobregat o Manresa. A la demarcació de Tarragona vint ajuntaments es troben en aquesta situació.

En 2012 es va preveure que la Generalitat ingressaria 673.363 euros a l’Ajuntament de Tarragona en concepte del Fons de Cooperació Local, i aquests es van liquidar, segons fonts municipals. Però al 2013 es van preveure 610.935 i encara no s’han “ni reconegut ni ingressat” per part de la Generalitat, segons les mateixes fonts.

Així, en 2013 l’Ajuntament ha hagut de posar de la seva butxaca 610.935 euros per a despeses corrents a l’espera de rebre la diferència.

“El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Taragona ronda els 13M€ i això crea forces tensions de tresoreria. I, a més, provoca que els nostres proveïdors no cobrin quan toca i els ciutadans de Tarragona assumeixin uns costos que no els pertoca”, ha assegurat a Tarragona21 el tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda, Pau Pérez.

La Generalitat justifica l’absència d’aportació per la manca de disponibilitat pressupostària. Així mateix, es castiga els municipis que hagin rebut més ingressos procedents de l’Estat, com seria el cas de Tarragona. La resolució ve signada per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

J. Garcia