.

Els 20 estudiants que actualment participen en el programa de FP Dual transnacional de BASF juntament amb els seus professors i Erwin Rauhe, Rosa Marsal, Iolanda Banús, Antonio Díaz, Francesc Roca, Salvador Soler, Antoni Barrufet

Els 20 estudiants que actualment participen en el programa de FP Dual transnacional de BASF juntament amb els seus professors i membres de l'empresa

BASF ha rebut un premi en reconeixement per la seva tasca com a empresa motivadora en la mobilitat d’estudiants de cursos de formació professional. L’empresa ha estat seleccionada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en el marc del projecte EuroApprenticeship a partir de la petició feta per l’institut tarragoní Comte de Rius.

A l’acte d’entrega hi ha participat Erwin Rauhe, màxim responsable de les activitats de BASF al sud d’Europa; Rosa Marsal, responsable de Selecció i Desenvolupament de BASF; Antonio Díaz, com a representant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en programes internacionals de formació professional; Francesc Roca, director de l’Institut Comte de Rius i els 20 estudiants que actualment participen en el programa de FP Dual transnacional de BASF.

El reconeixement atorgat a BASF s’emmarca en el projecte EuroApprenticeship, una iniciativa de la Comissió Europea, que compta amb la participació de socis d’onze països més. L’objectiu d’aquesta Comissió és motivar les empreses a participar i facilitar la mobilitat dels joves aprenents. El Departament d’Ensenyament, com a soci del projecte EuroApprenticeship, proposa que siguin els centres educatius de Catalunya actius en la participació en iniciatives de mobilitat, qui proposin les empreses per rebre aquesta distinció. En aquest sentit, l’Institut Compte de Rius ha reconegut l’empresa BASF pel programa transnacional que desenvolupa des de l’any 1995 en aquest centre. La iniciativa s’emmarca dins del programa d’intercanvi europeu Leonardo Da Vinci i consisteix en una estància de tres setmanes, durant les quals els estudiants de formació professional de Ludwigshafen (Alemanya) tenen l’oportunitat d’assistir a classes a l’IES Compte de Rius, fer pràctiques a les instal·lacions de BASF a La Canonja i participar en activitats culturals.

Estudiants de Tarragona participen de l’experiència i programa similar viatjant a Alemanya, a BASF SE (Ludwigshafen) Projectes com el transnacional formen part de les polítiques actives que BASF promou en matèria de formació i desenvolupament. A més a més, enguany BASF i l’Institut Comte de Rius han posat en marxa la primera FP Dual transnacional de l’estat. Vint alumnes s’estan preparant pel Grau Superior de Química Industrial, estudien alemany i faran pràctiques als centres de BASF a Tarragona i a Ludwigshafen.

/* JS para menú plegable móvil Divi */