.

El projecte d’inversió dels 2.000 milions d’euros per part de la multinacional Hard Rock a la Costa Daurada està paralitzat. Oblidat enmig de la crisi política que viu Catalunya i sotmès a una permanent ruleta russa, el departament d’Economia de la Generalitat ha afirmat a ‘El País’ que els terminis “s’han congelat”. El problema afegit és que, tal com recorda el rotatiu en la seva edició d’aquest divendres, la Generalitat té només fins el 31 de desembre d’enguany per a fer efectiva l’opció de compra dels terrenys a La Caixa, propietària de l’espai on s’hauria d’aixecar aquest comple d’oci. El govern català estaria obligat a fer efectiu 110 milions d’euros per una aposta que pot sortir a doble o res.

L’entitat financera ja ha acceptat tres pròrrogues del pagament des que es va fer públic l’acord entre totes dues parts a finals del 2014 sent conseller d’Economia Andreu Mas-Colell. El diari afirma que ‘La Caixa’ escoltarà primer als responsables de l’executiu català abans de prendre una decisió sobre si reclama o no fer efectiu el pagament.

El mitjà recorda que el secretari d’Hisenda de la Generalitat cessat, Lluís Salvadó, va anunciar aquest estiu que les obres començarien a finals d’enguany. La realitat, però, és que encara no hi ha data per quan té previst la Direcció General de Tributs i Jocs donar llum verda al casino. I aquesta és precisament la clau per as mantenir l’interès de Hard Rock en la inversió.