.

.

TOTS 21


Els 19 habitatges de Constantí s’ubiquen al carrer Jaume I. Foto: Google

19 habitatges estan ubicats a Constantí i els 20 restants a Valls

El Govern de la Generalitat ha comprat  173 pisos a Constantí, Valls i Vilanova i la Geltrú que eren propietat de la Sareb i els destinarà a lloguer social. En total hi ha invertit 9,6 milions d’euros, mentre el preu de mercat n’eren 23,2. La consellera de Territori, Ester Capella, ha assegurat que la Generalitat utilitzarà “totes les eines” possibles per garantir l’accés a l’habitatge, i ha situat aquesta compra en el marc del projecte per incorporar 10.000 pisos a la borsa de lloguer social. Capella ha instat la Sareb, coneguda com a ‘banc dolent’, a cedir gratuïtament els seus habitatges “perquè és un parc que prové d’un rescat fet amb diner públic”. A banda de les promocions adquirides ara, l’Incasòl treballa en comprar 9 promocions més amb 200 habitatges.

Pel que fa a la demarcació de Tarragona, l’Incasòl ha comprat 20 pisos de dues promocions a Valls i 19 d’un edifici a Constantí. En el cas de Valls, un dels edificis se situa al carrer de la Cort número 46 i requereix una rehabilitació integral en diversos espais, com els labavos. La Generalitat preveu que l’obra estigui acabada d’aquí a un any.

Pel que fa a l’altra finca de Valls (carrer de la Cort, 25) i la de Constantí (carrer Jaume I, 18), estan gairebé acabades i només requereixen petites intervencions que es faran a partir del març, quan també començarà el procés d’adjudicació dels habitatges.

A Vilanova, la Generalitat ha adquirit de 98 pisos d’una promoció que va quedar inacabada amb la crisi del 2007. Els habitatges estan entre la Rambla Sant Jordi i els carrers de la Mare Isabel Ventosa, de Josep Calvo i de les Sínies. La promoció consta d’un total de 168 habitatges dels quals la Generalitat, a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), n’ha adquirit 98, a més de 7 locals, 141 trasters i 169 places d’aparcament. La compra ha costat 7,1 milions (més IVA), menys de la meitat del seu cost de preu de mercat, que s’apropa als 19 milions.

ACN