.

Imatges de la posada en marxa de l’edició de la tardor de Ganxet Pintxo aquest matí al Mercat Central. Fotos: Tots21

Amb onze anys a les espatlles i 20 edicions acumulades, la Ganxet Pintxo “té una salut de ferro”, assegurava aquest matí el vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, durant el tret de sortida del capítol de tardor que s’iniciarà el 3 de novembre i s’allargarà fins al 13 del mateix mes. El preu de la canya més la tapa es manté en 3,50 euros. “Enguany tenim 40 establiments participants. Són alguns més que l’edicio de primavera, un 20% de nous i un 80% que repeteixen, i volem que aquesta sigui especial primant productes de proximitat”, assegurava Batista, representant de l’ens impulsor de la idea amb el suport del consistori i el patrocinador Estrella Damm.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, afegia que “Reus és una ciutat en la qual projectes d’aquest estil son reeixits i, comparats amb altres localitats de l’entorn, ens hem de felicitar perquè ja portem 11 anys” Prats posava a disposició dels locals “els productes del Mercat Central (lloc en el qual s’ha fet l’acte) que creiem interessants a tenir en compte en les tapes que es presenten”.

Per la seva banda, la gerent de l’Agència Reus Promoció, Marta Villalta, definia el projecte com “ben alineat en les activitats de promoció de ciutat que nosaltres també duem a terme. En primer lloc per la marca i reconeixement important. Però a més, fa valdre el producte de proximitat i ajuda al sector de la restauració millorant cada any la seva qualitat”.

Una de les peces clau en aquesta darrera qüestió és Eva Haussman. Assessora d’Estrella Damm, cuinera, escriptora de llibres de gastronomia i divulgadora de la Dieta Mediterrània, era avui la responsable d’estilitzar les tapes de cadascun dels locals participants de cara al catàleg en línia d’aquesta edició. “No és el mateix servir-les que fer-lis una fotografia. El que fem és garantir que veuen totes les capes del menjar, perquè la vista és el primer sentit que intervé a l’hora de menjar. Els ajudem a que les seves elaboracions semblin molt més apetitoses. Els ulls capten moltes sensacions -explicava-, com si m’agradarà o no, si la carn està seca o no, si estaria disposat a pagar més per aquest plat que per un altre… En definitiva, els ensenyem a treballar amb els sentits”.

Haussman destacava també la importància que se li dona aquesta tardor a la gastronomia sostenible, vinculada al territori, així com la diversitat de tapes que es podran trobar, algunes de cullera. “S’ho han currat molt”, deixava anar amb satisfacció.

J.S.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */