.

La Disfressa d'Or 2015, de Cromatic Fusion

La Disfressa d’Or 2015, de Cromatic Fusion

L’imperi contraataca i el poder de la galàxia ha seduït el jurat de la Disfressa d’Or 2015. La comparsa Cromatic Fusion ha enlluernat les prop de 3.500 persones que han acudit a la renovada edició de la Disfressa d’Or, celebrada aquesta nit de divendres a la Tarraco Arena Plaça. Els guanyadors, amb 536 vots, han escollit una indumentària basada en la pel·lícula La guerra de les galàxies, i s’han fet acompanyar sobre l’escenari d’una nau amb lluentons, així com ballarins vestits com guerrers de combat.

La Polinèsia ha visitat Tarragona de la mà de Sinhus Sport,

La Polinèsia ha visitat Tarragona de la mà de Sinhus Sport,

En segon lloc, amb 518 punts, han quedat Sinhus Sport, que també s’han endut el reconeixement a la millor posada en escena. Un guardó que els hi ha entregat el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. L’actuació de Sinhus ha estat una de les més espectaculars: vestits com autèntics maoris de la Polinèsia, part dels ballarins ha accedit a l’escenari des de la part davantera de l’escenari.

La comparsa Aquí hi ha marro ha portat el fons marí a l'escenari

La comparsa Aquí hi ha marro ha portat el fons marí a l’escenari

El tercer premi se l’han adjudicat els integrants de la comparsa Aquí hi ha marro, amb una acurada escenografia i indumentària inspirada en el fons marí i els seus detalls de corall.

Un espectacle renovat

La TAP ha acollit, per primera vegada, la gala de la Disfressa d’Or. Veient la xifra d’assistents, prop de 3.500, i les cues per entrar al recinte no seria d’estranyar que aquest es convertís en l’acte diferencial del carnaval tarragoní. Amb el tret de sortida del Rei Carnestoltes i la Reina Concubina en un show ple de coreografies, llum i decibels, el concurs de la Disfressa d’Or ha prosseguit amb la participació de la vintena de comparses participants. Una rere l’altre, han hagut de convèncer el jurat de les seves virtuds.

Mentre el jurat no es decidia, encara s’ha pogut veure i gaudir de nou de l’espectacle coordinat pels reis del Carnaval, en un seguit de números cabaretescos i amb molt de ritme.

A l’acte no hi han faltat els polítics de tots els colors, als quals, com és de rebut per aquestes dates, els han plogut crítiques per totes bandes. El conductor de la gala, Aleix Poblet, ha coincidit en assenyalar l’interès sobtat de tant polític “a pocs mesos per les eleccions”.

També li ha tocat el rebre a Albert Abelló, que s’està deixant veure molt pels actes carnavalescos de la ciutat, i que quan ha tingut el torn de paraula ha hagut de fer-se escoltar entre xiulets i aplaudiments.

Joan Marc Salvat