.

L’acte serà a les 19h

Aquest divendres 15 de desembre a les 19:00 h tindrà lloc la gala dels premis literaris atorgats per l’Ajuntament de Reus i per Òmnium Baix Camp. D’ençà de la creació del Premi de Narrativa Ciutat de Reus “Diré el que em fuig” l’any 2021,  que l’acte de lliurament s’ha fet conjuntament amb els Premis Literaris Baix Camp per a joves escriptors i escriptores d’Òmnium.

L’edició d’enguany tindrà com a fil conductor Xavier Amorós, com a darrer acte programat dins l’Any Amorós. El presentarà l’actriu de Vilaplana Soraya Àvila i comptarà amb la intervenció artística de l’alumnat del batxillerat escènic de l’Institut Gabriel Ferrater. La disposició escènica és una creació de Jesús Martínez.

Òmnium fa lliurament de 3 guardons per a joves escriptors i escriptores. Es tracta d’un premi de poesia, un d’assaig i un de narrativa breu. Són premis molt consolidats que enguany arriben a la seva 42a edició.

El clímax de l’acte està previst que arribi amb la proclamació dels guardonats dels diferents premis, especialmente el Premi de Narrativa “Diré el que em fuig” dotat amb 6.000 € i amb una peça de ceràmica de l’artista de Reus, Maria Pallejà.

El premi “Diré el que em fuig” es va crear en memòria del poeta Gabriel Ferrater i amb l’objectiu de fomentar la creació literària en català.

L’acte de lliurament conjunt és una convocatòria a tota la ciutadania i té l’ànim de aportar activitat literària en el calendari anual de la ciutat i reunir-hi tots els premis literaris existents. Amb aquesta finalitat ja s’han iniciat converses amb altres entitats que concedeixen altres guardons.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */