.

Presentació de les beques de la Fundació Repsol

Presentació de les beques de la Fundació Repsol. Foto: Olívia Molet.

Fins a 16 estudiants tindran l’oportunitat de seguir els seus estudis a la Universitat Roviria i Virgili de Tarragona durant aquest any. Per vuitè any consecutiu, la Fundació Repsol ha renovat el seu conveni amb la universitat per tal de facilitar la incorporació i la permanència d’estudiants “amb bon nivell acadèmic que es troben amb dificultats econòmiques, socials o personals que els ho dificulten”, tal i com ha resumit el rector de la URV, Francesc Xavier Grau.

El conveni amb la Fundació Repsol està dotat amb 80.000 euros, 5.000 euros per cada un dels 16 estudiants beneficiaris. D’aquests, 11 són estudiants que segueixen el seu transcurs universitaris i 5 d’ells són nous estudiants procedents de secundària a qui se’ls ha concedit la beca.

Foto de família dels alumnes becats

Els criteris per a la concessió d’aquestes ajudes són, bàsicament, tres. Sobre una taula de 100 punts, 40 són per rendiment de l’estudiant; 35 tenen a veure amb la situació econòmica i d’ingressos de la família, i 25 venen motivats per d’altres circumstàncies personals. En definitiva, ha destacat Grau, “s’intenta ajudar aquelles persones amb pocs recursos però el requisit principal és que siguin bons estudiants”.

Tal i com ha matisat el vicepresident de la Fundació Repsol, César Gallo, un cop concedides les ajudes, als estudiants de carreres “no tècniques” han d’aprovar a partir del 80% dels crèdits si volen veure renovada la beca. En el cas de les carreres “tècniques”, els alumnes només han d’aprovar a partir del 60% dels crèdits.

El president del Consell Social de la URV, Antón Valero, ha destacat la importància d’unes ajudes d’aquesta mena: “Quan es van iniciar ara fa 7 anys, no estàvem en el context de crisi actual, però ara encara són més necessàries que mai”. Tot i això, ha exposat, “som nosaltres qui ens n’hem d’ensortir d’aquesta situació”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */