.

Foto de família de l’acte. Cedida

La Fundació Privada Reddis i la Fundació “la Caixa”, a través de “CaixaBank”, han presentat aquest dimarts els 7 projectes subvencionats a entitats del territori, realitzats durant el 2023, que tenen com a objectiu afavorir el desenvolupament de projectes socials de suport a persones en risc d’exclusió social que duen a terme diverses entitats de Reus i el Baix Camp.

Gràcies a aquesta subvenció, el Festival cultural Accents ha pogut apropar la cultura a persones en risc d’exclusió social a través del projecte “Apropa la Cultura” posant a la seva disposició entrades a preus reduïts, amb la finalitat de fer la cultura més accessible a tothom. El Banc d’Aliments de Reus que té l’objectiu d’aportar una resposta alimentària a famílies vulnerables del territori, ha destinat l’ajut a millorar les seves instal·lacions per tal assegurar la qualitat dels productes que entreguen i, també, a renovar part de les zones de treball funcional dels voluntaris i voluntàries. L’Associació Aspercamp, que dona suport a persones i famílies amb la síndrome d’Asperger-TEA, i que també promou la sensibilització social de la síndrome, amb aquest ajut ha creat el projecte BRICK CLUB, un espai lúdic i terapèutic amb el propòsit de treballar les habilitats sociocomunicatives de persones amb diagnòstic Asperger-TEA tot treballant amb peces de Lego.

Un altre moment de l’acte. Foto: Cedida

Per la seva banda, la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella treballa el projecte de la dignificació dels espais d’atenció integral en la cobertura de les necessitats bàsiques de 83 famílies que representen 343 persones beneficiades. La Fundació Josep Pont i Gol ha destinat l’ajut al manteniment de les seves instal·lacions i en l’adquisició de material que els hi permeti seguir duent a terme l’atenció educativa integral destinada a infants i famílies en situació de vulnerabilitat. L’Associació Supera’t, que treballa amb persones amb trastorn de l’espectre autista i les seves famílies, concedeix beques a les famílies de l’associació amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida a través de la pràctica esportiva i l’Associació Grans Projectes Solidaris ha destinat l’ajut a treballar la inclusió social del col·lectiu de joves migrants sols, a través de la formació i la inclusió laboral en el projecte de la Food Trukc “La Gantxeta” i, també, potencia la promoció cultural com a eina d’inclusió en projectes com “El Circ social” i “La Moxiranga”.

La Fundació Privada Reddis des dels seus inicis treballa per ajudar a entitats de caire social. L’acord amb la Fundació “la Caixa” ha permès que hi pogués destinar molts més recursos i ajudar-ne moltes més. La sinergia de col·laboració amb “CaixaBank” i la Fundació “la Caixa” es va iniciar fa 11 anys. En virtut d’aquest acord, la Fundació “La Caixa” treballa conjuntament amb la Fundació Privada Reddis per tal d’ajudar les entitats socials del territori.

/* JS para menú plegable móvil Divi */