.

Acte de lliurament de premis de Repsol i la URV pel coneixement i la recerca en batxillerat i grau. Foto: Tarragona 21

Acte de lliurament de premis de Repsol i la URV pel coneixement i la recerca en batxillerat i grau. Foto: Tarragona 21

La simulació d’un tractament d’aigües residuals, el càncer de recte i la proposta d’un telefèric a Tarragona són alguns dels treballs premiats pel Consell Comarcal i Repsol en el marc dels premis d’Investigació atorgats aquest vespre al rectorat de la URV. Un acte que ha començat a les 19h de la mà del periodista Xavier Grasset. Durant el discurs Grasset ha parlat dels reptes de futur en una societat que canvia a un ritme vertiginós i ha encoratjat als joves a seguir treballant en la recerca.

Els premis són una iniciativa de Repsol que fa anys que participa en el projecte. Des de l’empresa, Josep Francesc Font, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, ha destacat “la importància de promoure aquestes iniciatives” i així “recolzar l’educació, i d’alguna manera, també la societat”. La Fundació La Pedrera és una altra de les propulsores del projecte, des de l’area de coneixement de la fundació, Nano Oterino ha afirmat que la recerca “serveix per potenciar el coneixement des de l’arrel” per després “aplicar-ho al nostre dia a dia”.

Per la seva banda, el president de Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, ha recordat que l’educació és un dels eixos del consell i ha afirmat que es dona el recolzament a “aquests premis que serveixen per reconèixer la feina feta pels alumnes” i on es reflecteixen “les inquietuds i les ganes d’anar més enllà.”

Els premis finalistes de Batxillerat han estat atorgats a Júlia Borràs (Els fets al Pinell del Brai), Judit Pèrez (Estudi dels factors influents en el llevat) i a Luís Rodrígues (Un telefèric a la ciutat de Tarragona). Els treballs finalistes pels cicles formatius de Grau han estat concedits a Jordi Fontova (Càncer de recte amb metàstasi hepàtica), a l’equip format per Raquel MArín, Imanol Campanals i Jordi Royo (Simulació d’un tractament d’aigües residuals) i a l’equip format per Carlos Recasens, Ismael Borràs i Camilo Tautiva (Ambiled)