.

.

TOTS 21


Les instal·lacions de l'Hemeroteca de Tarragona

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha fet marxa enrere i el seu president es va comprometre ahir davant el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, a no tancar l’Hemeroteca de Caixa Tarragona, segons informa avui Diari de Tarragona.

Poblet es va reunir amb el president de la Fundació, Germán Ramón-Cortés, i aquest va “assumir el compromís” de mantenir operatiu el servei en tot moment. La trobada va tenir lloc a instàncies de Poblet, que va viatjar a Barcelona per transmetre als dirigents de la Fundació el malestar que ha generat a Tarragona el tancament de la institució.

“En cap moment no s’havia acordat el seu tancament. S’havia parlat de modernització, de transformar i fins i tot de traslladar el fons per integrar-lo a la URV, però mantenint el servei obert en tot moment”, ha dit Poblet al rotatiu tarragoní. Així, la decisió que hi hagués un període de tancament no havia estat acordada i és una cosa que no estàvem disposats a acceptar”, afirma el president de la Diputació.

Aquest procés de modernització es durà a terme quan toqui, però sense tancar l’Hemeroteca. Segons Poblet, el president de la Fundació ha “entès” el malestar de la zona.

La polèmica ha provocat una allau de reaccions aquests dies, començant pel propi alcalde de Tarragona, i una campanya de recollida de signatures dels treballadors del centre. El PSC ha estat el darrer a afegir-se a posicionar-se en contra del tancament, com ho havien fet ERC, el PP i ICV. Justament, ERC té previst avui anunciar les accions que prendrà al respecte.