.

Daniel Masagués a la sortida del jutjat del Vendrell el passat mes de juliol. Foto:Tarragona21

Daniel Masagués a la sortida del jutjat del Vendrell el passat mes de juliol. Foto:Tarragona21

El Jutjat número 1 del Vendrell amb el jutge Josep Bosch ha tancat la instrucció d’una de les peces del cas Torredembarra i segons l’escrit de l’acusació la fiscalia demanaria finalment quatre anys i mig de presó pel que va ser alcalde de Torredembarra i principal acusat en el cas, Daniel Masagué.  La fiscalia demana aquesta pena pel suposat lloguer il·legal de dues naus, a dit i amb informes en contre. Cal recordar que aquesta investigació per aquest cas Torredembarra va derivar en el cas del 3% i el cas Petrum, on hi ha set peces, moltes d’elles encara sota secret de sumari. L’exalcalde, quatre regidors, l’exinterventora, l’excap de contractació, l’exarquitecte municipal, l’exenginyer, un advocat i dos empresaris locals estan acusats de malversació i prevaricació per aquesta operació.

L’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, va ser posat en llibertat sense fiança el pasat 24 de juliol, però amb càrrecs per blanqueix de diners, delicte contra l’administració pública i pertinença a organització criminal.
El fiscal en aquell moment va  demanar presó amb fiança de 15.000 euros, que el jutge ha desestimat. Va ser en la interlocutòria de la peça relacionada amb l’empresa Teyco i els negocis realitzats des de l’Ajutament de Torrdembarra. 

En aquell moment Masagué va demanar que el judici es fes als jutjats i no al carrer i va assegurar que “les relacions comercials amb Teyco han existit, com ja vaig dir al seu dia. No me n’he amagat d’això i estic a disposició per aclarir-ho tot quan s’aixequi el secret de sumari”.

En concepte de responsabilitat civil es demana la nul·litat dels dos contractes de lloguer i que es tornin els diners al consistori. Segons la fiscalia anticorrupció, els acusats van actuar sabent que els dos contractes eren contraris a la Llei i que l’Ajuntament hi perdia diners.