.

.

TOTS 21


Un instant durant la presentació de la First Lego Leage amb Domènech Puig, Maria Bargalló, Anne Berg, Marc Arza

Un instant durant la presentació de la First Lego Leage amb Domènech Puig, Maria Bargalló, Anne Berg, Marc Arza

BASF i la Escola Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili organitzen la tercera edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Lego League a Tarragona. El desafiament, que tindrà lloc el 8 de febrer en les instal·lacions de la Fira de Reus, s’ha presentat aquest dimecres en el centre de visites de BASF a La Canonja. A l’acte han acudit la directora del centre de producció de BASF a La Canonja, Anne Berg; la vicerectora d’estudiants i Comunitat Universitària de la URV, Maria Bargalló; el director de la ETSE, Domènech Puig, i el regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza.

La First Lego League és un concurs que convida a joves d’entre 10 i 16 anys a descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia, fomenta les vocacions científiques i tecnològiques i promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora.

En el desafiament, denominat en aquesta edició Nature’s Fury, els equips exploraran impressionants tempestes, terratrèmols, ones de mar i molts més fenòmens de la naturalesa que podem emmarcar en el que denominem desastres naturals. Els equips descobriran com la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques poden impactar les nostres vides diàries alhora que s’entusiasmen amb les seves pròpies innovacions. I el més important, descobriran futures vocacions científic-tecnològiques.

La segona fase és la competició de Robots en la qual es dissenyen, es construeixen i es programen robots per resoldre el màxim nombre de missions. A Tarragona, 20 equips de 8 municipis, amb l’ajuda d’un entrenador, ho han dut a terme i han realitzat un projecte científic per trobar una solució al problema plantejat.

Aquesta competició s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A Espanya hi haurà desafiaments en diferents ciutats, un d’ells serà el que se celebrarà a Reus, i on els millors participants es guanyaran un lloc per a la Gran Final de la FLL Espanya.

Com en l’edició anterior, s’organitza també la Junior FIRST Llec League, en la qual 19 equips de nens i nenes d’entre 6 i 9 anys mostren les seves maquetes i el seu treball de recerca entorn del repte Disaster Blaster. Més de 120 nens participaran en aquesta categoria.

Al llarg del matí del dissabte 8 de febrer, els diferents equips desenvolupessin els projectes, mentre el jurat observa el treball dels participants. A partir de les 13 hores es farà el lliurament de premis.